Trafik canavarları sezon açıyor

Şimdi yazacağım konuyu sizlerle paylaşacağım için peşinen özür diliyorum. Yıllar yılı içimde yaradır. Tercüman Lisesi'nin öğrenime başladığı ilk sene idi. Her şey iyi gidiyordu....

Şimdi yazacağım konuyu sizlerle paylaşacağım için peşinen özür diliyorum. Yıllar yılı içimde yaradır. Tercüman Lisesi'nin öğrenime başladığı ilk sene idi. Her şey iyi gidiyordu. Bir gün yürek paralayan o haber geldi. Okulun servislerinden biri ölüme sebebiyet vermişti. Evine bırakılmakta olan bir kız öğrencinin paltosu, araç kapısına sıkışıyor ve olay ölümle sonuçlanıyor. Semt adı vermeyeceğim. O paltonun renginden söz etmeyeceğim. Ancak ailenin yaşadığı dramı anlatamam. Tabii Kemal Ilıcak ve okul yönetiminin durumunu da.

Maalesef yıllar içerisinde Türkiye'de böylesi acılar çok yaşandı. Devam da ediyor. Amerika'da eğitimde olan üz kız öğrenciyi trafik kazasında kaybetmemiz bu kazalardan biri. Bu faciaları "kader" deyip geçiştiremeyiz. Dikiz aynasına nazar boncuğu asmakla da halledemeyiz. Ancak, alınacak tedbirlerle de pek çoğunun önünü alabiliriz. En büyük potansiyel tehlikeyi bugün yaşayacağız. Okullar tam kapasiteyle açılıyor. Trafik canavarları yollarda. Böylesi ortamda öğrenci servislerinin denetimi gevşetilmemeli. Devletin kurumlarına önemli görevler düşmekte. Aileler ise her zamankinden daha dikkatli olmak zorunda.

Arabası sağlam, kendi arızalı şoförler kadar kurallara uyulması şart. Cumartesi günü yaşadığım bir olayı sizlere aktaracağım:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 343 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 273 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 128 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar