Tezvirat değil gerçekler...

Takım beş gol yemiş, devre arası. Teknik direktör moral motivasyon gayretinde; "Bakmayın siz tabelaya. Tribünden gelen yuhlara. İyi gidiyoruz". Başbakanın ekonomiyle ilgili sözlerini ancak bu örnekle yorumlayabilirim. Binali...

Takım beş gol yemiş, devre arası. Teknik direktör moral motivasyon gayretinde; "Bakmayın siz tabelaya. Tribünden gelen yuhlara. İyi gidiyoruz". Başbakanın ekonomiyle ilgili sözlerini ancak bu örnekle yorumlayabilirim. Binali Yıldırım'ı insan olarak sevenlerdenim. Dünyaya toz pembe bakışı ve doğaçlama esprileriyle özel yeri var. Ancak kusura bakmasın söylediği bazı laflara kendi de inanmıyor. Dolar 4 lirayı devirdi. 4.5'i yakalarsa sürpriz olmaz. Avro 5 lira. Arkası yarın.

Sadece KOBİ kredisi alıp, taksitlerini ödeyemeyenlerin sayısı 20 bin 718. Eksik kalmasın, bunlar icra takibine uğrayanlar.

İktidarın ithal etleri sattırdığı, ihtiyaç çeklerini ciro ettirdiği, iki çok şubeli markete de bakalım. Her şey ateş pahası. Zammın uğramadığı mal yok. Bakliyattan süt ürünlerine, sebzeden meyveye tüm etiketler füze. Peçeteden havluya, asıl ihtiyaç malzemesine kadar kağıt ürünleri el yakıyor. Zamdan battı denilen Venezuela'yı solladık.

İnsaf ki insaf

Migros'tan bazı tespitlerde bulunacağım; tuvalet kağıdı 46.5 TL, sakın 32'li sanmayın 24'lü. Siz de çareyi taş toplamakta bulursunuz. İnanmayan bu firmanın insörtlerine göz atabilir. Sayfaları çevirdiğinizde başka yüksek atlama rekorlarına da tanık oluyorsunuz. Mesela iki kiloluk Tariş sızma zeytinyağı 69.95 lira. Sıradan Kırlangıç Riviera ise 57.95. Anlayacağınız "önce bindirim, sonra indirim". En acıklısı Hollanda sermayesi Ünilever'in margarinleri. Allah'ın ot yağının kilosu 11.70'i geçti. "Dur durak yok, zamma devam". Kanada'dan kırmızı mercimek, Hindistan'dan nohut ithalatına devam. Yakında fabrikalarına rahmet okutup şekeri de ithal ederiz.

Tek örnek

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar