Tehlike şimdi daha da büyüdü...

"Ben Gurion Havalimanı'nın askerî bölümünden kalkan bombardıman uçakları hedefe kilitlendiler. Bunlara, bölgelerindeki üslerinden havalanan ABD'ninkiler (özellikle İncirlik'ten) eşlik ediyorlardı. İran'ın...

"Ben Gurion Havalimanı'nın askerî bölümünden kalkan bombardıman uçakları hedefe kilitlendiler. Bunlara, bölgelerindeki üslerinden havalanan ABD'ninkiler (özellikle İncirlik'ten) eşlik ediyorlardı. İran'ın nükleer tesislerinin üstüne geldikleri an ağırlıklarını bıraktılar. Hatta içlerinden ikisi, petrokimya tesislerini de vurdu."

Bu satırları dikkatli okurlarım iyi hatırlar. İsmini "Nihai Senaryo" koymuştuk. Neden tekrarlamaya gerek gördüğümü anlatayım.

İnanmayın

Trump'ın "Suriye'den çekiliyoruz"una bayram edenler var. Aklı başında olanlar, bu zatın sabıkalarını hatırlayanlar ise temkinli. "Bakalım, bu mesajın altında ne yatıyor" diye düşünüyorlar. Hele Beyaz Saray ile Pentagon restleşmesine tanık olduktan sonra daha da temkinliler.

Bu bir güç gösterisi mi? Dünyadaki dengeleri değiştirecek çıkışın arkasındaki nedenleri iyi okumak şart. Amerika'nın Suriye'den ayrılması olası mı? Hadi buna inanalım. "Sivil irade" mi karar verdi? Ya da Gürkan Hacır'ın esprisindeki gibi "Trump, ABD Derin Devleti'ne karşı" mı? Veya Prof. Dr. Mehmet Şahin'in iddiası mı gerçek; "CIA ve Pentagon başkana karşı çıkıyor."

Mantıkla bakmalı

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar