Tabiatla oynanmaz

Yazımı tahmin etmişsinizdir. Geceden sabaha çok şey değişiyor. Bunun sebebi de biziz. Son sel felaketinin yaşandığı Kestel-Gürsu arası mesafeyi tanımlamak için adeta yapışık kardeşler diyebiliriz....

Yazımı tahmin etmişsinizdir. Geceden sabaha çok şey değişiyor. Bunun sebebi de biziz. Son sel felaketinin yaşandığı Kestel-Gürsu arası mesafeyi tanımlamak için adeta yapışık kardeşler diyebiliriz. Bugün sellerin insanları boğduğu yerlerde eskiden tek ev yoktu. Sebze meyve yetiştirilirdi. O Çengelköy türü hıyarları büyüme seslerini hissederek toplardık. Selin ilk bilançosu 5 ölü, 1 kayıp olarak bildirildi. Bu rakam inşallah artık son olur.
Hatırlayın Karadeniz'i, o uzun yolun inşasında aynı olayları yaşamamış mıydık? Hala devam ediyor, ardı arkası kesiliyor mu? Asla. Zaman zaman Kestel'deki facia benzerlerini bu yörede de yaşamaktayız. Devasa nüfusa sahip Çin'deki nehirlerin yer değiştirmesi de böyle felaketler konusunda dünyanın en büyük örneğini teşkil eder.

Soylu'nun başarısı
İçişleri Bakanı'nın daha cesetlere ulaşılmadan olay yerinde bulunmasına hayret ettim. Arada bir saçmalasa da bu adamda adını koyamadığım tuhaf bir şey var. Gelin de Süleyman Soylu'yu tebrik etmeyin bakalım. Soylu'nun orada bulunduğu sırada Belediye Başkanı bile olayı telefonla takip etmekteydi. 
Ölenler ve kayıp kız aynı ailenin mensubu. Bingöl'den ekmek parası için yıllar önce Bursa'ya göç etmişler. Bu da ayrı bir sosyal sorun. Garibanlar ekmeğinin peşinde. Başlarını sokacak yeri de kendileri yapmış. Sokaktaki görüntülere bakınca ortalık kazlar ve ördeklerle dolu. Hayvanlar da aynı ailenin. Dilerim bu felaketten ders alınarak, tekrarlanmaması konusunda gerekli tedbirler alınmış olur. Elinizden ne geliyorsa, hangi tedbirleri biliyorsanız alacaksınız. Başka çare yok. Bu da Türkiye gerçeği.
Kestel kökenli eşimin yakınlarına da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Manidar zamanlama
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed'in, İsrail ile 25 yıldır birlikte çalıştığı ortaya çıktı. Zaten biliniyordu ama neden şimdi açıklandı? Oturduğu yer neresi, Libya neresi?... Çekya'dan silahları alıyor Hafter'e gönderiyordu. Osmanlı'nın dediği gibi, "Tez elden başı vurula" talimatına müstahak. Böylece dünya bir zararlıdan kurtulmuş olurdu.

Para sevenler
Yakın zamana kadar sol satar Kerem Alışık'a ne demeli? Farkındasınız bir süredir akçalı işlere soyundu. Doğrusu pek çok dizi ve filmde oynayan o değil miydi?
Bu arada Ekmek Teknesi dizisi yıldızlarından birini de hatırlatmadan geçmeyeceğim. Hasan Kaçan Kayserili olmasına rağmen Kasımpaşalı tipine bürünmenin nimetlerinden faydalanmayı iyi beceriyor.
Bir diğeri de Kütühya'dan Yasemin Döner. Hem dükkanının, hem kendisinin reklamını yapmakta. İki gariban daha var... Bunlar 2 kardeş; biri nalbur, biri bakkal. Sözüm ona reklamda yer almışlar.

Menfaat dünyası bu...
İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu ile Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu arasında ekrana taşınan çekişmeyi izlemeye devam ediyoruz. Ancak size neticeyi söylemek istiyorum. Ne yapılırsa yapılsın, ne denilirse denilsin bu işi Feyzioğlu götürecek görünüyor.

Keşmir'de kan davası bitmez
Ajanslar dün Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesinde bağımsızlık yanlısı direnişçilerle Hint güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 3 direnişçinin öldüğünü duyurdu. Bu ne ilk ne de son. Bu çatışmalar hiç bir zaman  bitmez. Dünya durdukça Hindistan ile Pakistan arasındaki bu kan davası sona ermez. Müslüman Keşmirlilerin iyi  savaşçı olduğu biliniyor. Hinduları 5'er 10'ar öldürüyorlar. Size bir şey söyleyeyim, 1972'de onlar arasındaki savaş sırasında ben yedek subaydım. 2 öğrencimiz silahlı kobraları icad etmişti. Hint tanksavarlarının ilerleyişini bunlarla durdurmuştuk.

Kemanlı kutlama
Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ 107 yaşına girdi. 107 kemanla yapılan yaş günü kutlaması muhteşem oldu. Methedeceğim bir diğer olay da Aspendos'da 50 kemanlı orkestranın davetli elçilere verdiği unutulmaz konserdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar