Siyasette 'fal tutmalar'

Aynı kişilerin, aynı şeyleri söylemekten canlarının sıkıldığı belli olmakta. Şimdi de varsayımlara başladılar. Yani falcılığa soyundular. Mesela tanıdığım en ciddi...

Aynı kişilerin, aynı şeyleri söylemekten canlarının sıkıldığı belli olmakta. Şimdi de varsayımlara başladılar. Yani falcılığa soyundular. Mesela tanıdığım en ciddi tartışmacılardan biri. Av. Ömer Lütfü Avşar'ın söylediklerine bakın; "Erdoğan büyük kongrede genel başkanlık ile Cumhurbaşkanlığını ayıracak."

Bunun sadece bir temenni olduğuna yemin edebilirim. Bu iddianın Devlet Bahçeli bütün görevlerini Semih Yalçın'a devredecek demesinden farkı var mı?

Anlayacağınız bu varsayımlara falcılık demek bile abartı. Böyyük anketör İhsan Aktaş'ın İYİ Parti'ye tek başına işler çevirmesi gelgelinden farksız.

İttifakta model arayışı

Yeni partilerin kurulmaları sırasında anketlere de hız verildi. Bunların sonuçlarında Davutoğlu ve Babacan'ın 1,6 ve 1,7 oy toplayabilecekleri bir başka falcılık. Belli ki kimi kaynaklar, bu iki oluşumu düşük gösterme çabasında. Bu arada Millet İttifakı'nın beş bacaklı olması üzerinde de duruluyor. Demek ki Ak Parti'nin yaptırdığı araştırmaların verdiği sonuçlar Cumhur İttifakı'nın sırf birbirine paralel bu oluşum sayesinde en az oy kaybı 3,3 olacak.

Kişisel görüşüm, ilk seçim -ne zamansa- Erdoğan-Bahçeli koalisyonu küçük bile gözükse eksi hanesine geçecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar