Siyaset hoşgörü sanatıdır

Binali Yıldırım'ın, İBB adaylığına rağmen TBMM Başkanlığı'ndan istifa etmemesi kesinlikle "Anayasanın 94. maddesinin ihlali." Kendisini tanıdığım kadarıyla Yıldırım, aday ilan...

Binali Yıldırım'ın, İBB adaylığına rağmen TBMM Başkanlığı'ndan istifa etmemesi kesinlikle "Anayasanın 94. maddesinin ihlali." Kendisini tanıdığım kadarıyla Yıldırım, aday ilan edildiği gün Meclis Başkanlığı'ndan istifa ederdi. Belli ki, bu göreve devam etmesi için yukardan emir aldı.

Bir yerde de, yüksek yargıya güvendikleri kesin. Bu yüzden uzun süredir, yasalara önem verilmediği ortada. Ancak iktidar cenahı kendilerine en küçük imada bulunanlar hakkında önce tazminat sonra ceza davaları açıyor.

En basit örnekle, yolladıkları tekziplere bakın. Bunlarda "bize hakaret edemezsiniz" ve "müfterisiniz" gibi cümleler kullanılırken yazı veya haberin yayımlandığı basın organının tüm çalışanlarına ağır hakaretler yağdırılıyor. Hepsi de basmakalıp laflarla. Aynı metni, isim değiştirerek gönderiyorlar.

Örnekler

Erdoğan'ın şu anda açtığı davaların sayısını biliyor musunuz? 20 bin. En ufak iğnelemede önce tekzip daha sonra parasal talebi görüyorsunuz.

Muammer Karaca Tiyatrosu'nda Adnan Menderes'i hicveden sayısız oyun sahnelendi. "Etnan Bey Duymasın" bunlardandı. Bir gece Karaca mutat olduğu şekilde perdeyi aralayıp salona baktı. En öndeki sıralardan birinde merhum Menderes'i görünce afalladı. Oyunu izlemeye gelmişti. Ünlü tiyatrocu saati geldiğinde sahneye çıktı. Orijinal metindeki tek kelimeyi değiştirmedi. Menderes ise kendisiyle ilgili göndermelerin hepsini alkışladı. Sonunda da ustanın kulisine geçip tebrik etti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar