Silifke'nin domatesi günleri gibi...

Anladığımız kadarıyla birkaç hafta içerisinde İstanbul'da 50 ve Ankara'da 30 tanzim satış mağazası açılacak. Belediyelerin işletmeciliğini yapacağı bu yerlerle sebze ve meyve fiyatlarının...

Anladığımız kadarıyla birkaç hafta içerisinde İstanbul'da 50 ve Ankara'da 30 tanzim satış mağazası açılacak. Belediyelerin işletmeciliğini yapacağı bu yerlerle sebze ve meyve fiyatlarının aşağı çekileceği sanılıyor. Bana göre ham hayal. Hele İBB'nin topraksız tarım ürünleri satışı komik. Kime yetecek. Güldürmesinler insanı. Beyler, biraz ciddi olalım. Keşfedilen dâhiyane formüle hayret. Yahu elinizde tam bin 400 satış noktası hazır. Hepsi de tıkır tıkır çalışmakta. A 101 ve BİM'ler ne güne duruyor?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak akıl edemiyor diyelim, bunca danışman ve genel müdür ne iş yapıyor. Hiçbirinin aklına bu zincir marketler gelmiyor mu? 81 ilde de bunlar mevcut. O zaman ne bekleniyor? Ayrıca beceriksiz belediyelerin bu işi çarşafa dolaması da kesin.

Kulakları çekin

Yapılacak tek iş var. Nasreddin Hoca fıkrasındaki gibi çocuğu suya göndermeden önce, daha doğrusu testiyi eline vermeden önce yaptığını uygulayacaksınız. Bu zincir mağazaların yöneticilerinin kulaklarını biraz çekmek yeterli olacaktır. Kaldı ki et ve kıyma dağıtımından ihtiyaç çeklerinin kullanımına kadar bunlarla iş birliği yapılmadı mı? Zaten mevcut olan sebze-meyve reyonlarının denetlenmesi kâfi. Teklif benden. Uygulayıp uygulamamak ağaların bileceği iş.

Tarihimizde tanzim satışlar

Türkiye'de ilk tanzim satış mağazasını kim açtı biliyor musunuz? Prof. Dr. Fahrettin Kerim Gökay. İstanbul Vali ve Belediye Başkanı bugün Taksim'deki otelin bilindiği yerin yanında hizmete sokmuştu. Çok da başarılı oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar