Sel yıktı gitti gafları kaldı

Giresun ve ilçelerinde etkili olan sel felaketi milletimizi acılara boğarken; rant hırsı ile dere yataklarında yapılaşma, doğaya müdahale, sorumsuzluk, ihmal ve tedbirsizlikle buna davetiye çıkardığımız bir kez...

Giresun ve ilçelerinde etkili olan sel felaketi milletimizi acılara boğarken; rant hırsı ile dere yataklarında yapılaşma, doğaya müdahale, sorumsuzluk, ihmal ve tedbirsizlikle buna davetiye çıkardığımız bir kez daha gözler önüne serildi. Bütün bunların sonrasında ilgili ilgisiz herkes bir laf ederek kendince felaketi yorumlamaya çalıştı. Ama bazılarının lafı, laf olmayı geçip milleti hayrete düşüren "gaf" oldu. Bunların en dikkat çekicisi ve tartışılanı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin sözleriydi. Canikli suçu toprağa attı:

"Erozyon olması için toprağın cinsine bakılmıyor. Yağmurla toprak suya doyuyor, toprak kayganlaşıyor. Yağmur yağdığı zaman toprak su gibi akıyor, önüne ne katarsa götürüyor... Tekrar söylüyorum. Yaşadığımız bu afetin yapılaşmayla alakası yok."

Vatandaş olarak kendisini severim. Bakanlığı döneminde de iyi ilişkilerim oldu. Yahu bu laf ondan nasıl çıktı anlamak mümkün değil!..

Suçlu arama kavgası

Bu arada iktidar ile muhalefet arasında sel felaketinin suçlusunu bulma tartışması da gecikmedi. Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Mehmet Özhaseki, "Herkes tabiatı tahrip ediyor. Tabiatı tahrip ettikçe tabiatın dengesi bozuluyor. Tabiat da dönüp insanoğlundan intikam alıyor" açıklamasıyla CHP sözcüsü Faik Öztrak'ın eline koz vermiş oldu. Öztrak da fırsatı kaçırmayıp "Özhaseki kim? AK Parti'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı daha önce Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı. Dere yataklarına bu binalar yapılırken Özhaseki neredeymiş? Kalkmışlar vatandaşı suçluyorlar. Ayıptır." deyiverdi.

2006 ve 2010 yıllarında da bölgede benzer afetler yaşandığını hatırlatan Öztrak, "Korkarım bu beceriksizler Karadeniz'de bulunan gazın alım satımını da yüzlerine gözlerine bulaştıracaklar" sözleriyle iktidara yönelik eleştirilerini sürdürdü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar