Seçim basit olmalı

Başak Şengül televizyonlarımızın başarılı spikerlerinden. Akıllı davranıp, kendini fazla hırpalatmıyor. Bu yüzden Akıl Çemberi'ni belirli aralıklarla ekrana getiriyor. Gördüğümüz...

Başak Şengül televizyonlarımızın başarılı spikerlerinden. Akıllı davranıp, kendini fazla hırpalatmıyor. Bu yüzden Akıl Çemberi'ni belirli aralıklarla ekrana getiriyor. Gördüğümüz kadarıyla tek sıkıntısı "eline tutuşturulan liste"deki isimlerle program yapması. CNNTURK yönetiminde olsam, kızcağızı konuk seçiminde özerk bırakırdım. Kimileri "Ben hep Yasin Şamlı'yı görmek zorunda mıyım?" diyor. Bazıları da "Yaşar Hacısalihoğlu" için aynı düşüncede.

Bir sürü de ne söylediği anlaşılmayan özürlü görüyoruz. Neyse ki, Şengül hiç olmazsa denge sağlamayı beceriyor. Bazıları gibi yanlı değil.

Akıl Çemberi'nin, saat 01.00'ı geçen bitimine kadar hep aynı şeyleri izledim. Belki bu akşam veya yarın da basma kalıplaşmış nutukların tekrarını izleyeceğiz. Ben bunlara tahammül zorundayım. İşim bu. Ancak izlenme raporlarına bakınca hiçbirinin ünlü "yüzler listesi"ne girmediğini fark ediyoruz.

Aynı değerlendirmenin gerçekleştiği üç saatlik tartışmada akılda kalanlar birkaç cümleyi geçmez. CHP PM üyesi Doç. Dr. Yunus Emre'nin sözleri önemli; "Seçim yalın ve olabildiğince basit olmalı". Prof. Dr. Emre Bağce'nin önerisi "Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği için mutlaka ayrı sandıklar kurulmalı". Bu şekilde şaibe iddialarının azalması kesin. Yaşar Usluer'in "Sandık deliklerini genişletin" uyarısına da bir yerde çözüm olur.

Son notum Çetiner Çetin'le ilgili. Bu istihbaratı muhteşem gazeteci, her göründüğünde bir başka kartvizit taşıyor. HaberTürk gazetesindeki yeni unvanı "Özel Haber Editörü". Kişisel kanım Çetin'in gerçek "Orta Doğu uzmanı" olduğu.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 343 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 128 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar