Şaşırdıkça batıyorlar...

Bayramın son günü. Sahilde insan kaynıyor. İnsanların çoğu Suriyeli. Bunların arasında çekirdek bir aile dikkatimi çekti.

 Anne, baba ve kimi çocuklar. Bazı küçüklerin ellerinde Ak Parti flamaları var.

Tam CHP çadırının önüne gelindiği an, "İzmir Marşı" çalmaya başladı. İki çocuk başladılar "Yaşa, Mustafa Kemal Paşa Yaşa"yı söylemeye. Bir taraftan da ellerindeki Ak Parti flamalarını sallayıp duruyorlar.

Bu sahneyi görenler başladılar alkışlamaya. Anne ve babaları da başladı kahkahalar atmaya. Çocukları zorla çekiştirip oradan uzaklaştırdılar. Uzaklaşırken bile marş söylemeye devam ettiler.

Esas tepki

Karadenizliler müthiş kızgın. Hele yörenin bayanlarının infialinin gizlenmesi mümkün değil. CHP çadırından dağıtılan eşantiyon lokumları istemiyorlar. "Bize kalıcı bir şeyler verin. Yani İmamoğlu posterleri ve flamalar verin" diyorlar. Zaten ilk tükenen bunlar oldu. Bulabilenler evlerine iş yerlerine bunları astılar.

Bu sahneyi görenler bastırdıkça bastırıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar