Sandık delikleri!

Milletvekili sayılarının hesabı bu defa biraz kafa karıştıracak. Olaya ittifak'lar gireceğinden sonuçların alınması uzayacak. Heyecan unsuru artacak. İşin bir de değişik boyutu var. Doğrusu bunu...

Milletvekili sayılarının hesabı bu defa biraz kafa karıştıracak. Olaya ittifak'lar gireceğinden sonuçların alınması uzayacak. Heyecan unsuru artacak. İşin bir de değişik boyutu var. Doğrusu bunu hatırlattığı için Yaşar Usluer'e teşekkür ediyorum:

"Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde oy pusulaları aynı zarfa, Büyükşehir Belediye seçimlerinde Belediye Başkanı, Belediye Meclis üyeleri ve Muhtarlık pusulaları aynı zarfa konulacak. Büyükşehir olmayan yerlerde buna İl Genel Meclisi oy pusulasını ekleyeceksiniz. Demek ki zarflar daha şişkin olacak. Mevcut sandıklara girmeyecek. Ya sandıkların zarf atma yerleri genişletilecek ya yeni sandıklar yapılacak. 1 Kasım 2015 milletvekili seçimlerinde 183 bin 518 sandık vardı. Her sandıkta 350-400 seçmen. Şimdi zarflar şişkin olacağı için bu kadar seçmeni almayacak. Her sandığın seçmen sayısı 200'e düşürülebilir ama bu da ilave yeni sandık ve masraf demektir."

Kilo alan kim?

Eğer durumu hafifletirsek "fare şişmanladı, delik geçit vermiyor" diyebiliriz. Kapısını büyütmek mecburiyeti hasıl oldu. İnce hesap yapanlar, artık bunu da görevler listesine eklemek mecburiyetinde. Hem de en tepeye. Çünkü, bu ülkede on milyonlarca insanın kağıdı katlamayı, zarfa yerleştirmeyi beceremediği kesin. Onlardan biri de benim. Şu Usluer'in uyarısı yerinde. İlginç olan insanların midesine kilit taktırdığı dönemde, sıra seçime gelince durum farklı olacak; "Obez sandıklar".

***

Ya emniyet?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar