Salı Pazarı Borsası'nda son durum

Hüseyin Movit'le sıkça paslaşırız. En ilginci Salı akşamları olur. Sizler de öğrendiniz artık eski muhitim ile yeni bölgemde aynı adı taşıyan sebze-meyve pazarları var.Buna "Salı Borsası" ismini...

Hüseyin Movit'le sıkça paslaşırız. En ilginci Salı akşamları olur. Sizler de öğrendiniz artık eski muhitim ile yeni bölgemde aynı adı taşıyan sebze-meyve pazarları var.

Buna "Salı Borsası" ismini koyduk. Bir iki sebze meyve dışında fiyatlar birbirine yakın.

Erdoğan'ın yakıştırmasıyla "mutluluk kuyrukları"nda ise işler kesatlaşmaya başladı. Çeşitlerdeki azalma, saklanamaz hâlde. Örneğin patlıcanı çoktan unuttuk. Soğan kaybolmuştu, Sisi'nin yamuk yumukları yetişti. Bunların Mısır'dan geldiğini BİM'dekilerden anladık. 2 kiloluk filenin üstünde "Menşei Mısır" yazılı. Sırf patates ithalatına ödenen para 200 milyon dolar. Kırmızı mercimeklerde önce Kanada, şimdi Kazakistan yazısı mevcut.

Düşüş

Erzincan'ın Koçbaşı adlı nohudunun yerini Türk Cumhuriyetindekiler aldı. Yeri geldi yeni açıklanan bir istatistikten bahsedeceğim; "Sebze-meyvedeki satın alma gücü bir yılda yüzde 3,3 geriledi." Bu da "Mutluluk düşüşü" olsa gerek.

Durumu daha iyi anlatmak için Salı pazarlarındaki son değerlere göz atalım. Tabii lira üzerinden:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar