Propagandada matine-suare

Önce Gece Görüşü başladı. Burada iki yanlı, iki de objektif yorumcu vardı. Ana tema Kandil operasyonu idi. Daha sonra Cumhurbaşkanlığı seçimine geçildi. Gürkan Hacır ile Murat Çelik tarafsız...

Önce Gece Görüşü başladı. Burada iki yanlı, iki de objektif yorumcu vardı. Ana tema Kandil operasyonu idi. Daha sonra Cumhurbaşkanlığı seçimine geçildi. Gürkan Hacır ile Murat Çelik tarafsız kaldılar. Hacır'ın bir öngörüsünü buraya almak istiyorum; "Seçimden önce iki önemli paket bekliyorum. Bunlardan biri Murat Karayılan olabilir. Diğeri FETÖ'den Adil Öksüz." Sizce olabilir mi? Bence mümkün. 1999'daki APO'nun getirilişini anımsayın. Yine seçim öncesiydi ve Ecevit, bu sayede oylarını yüzde 8.5 artırıp başbakan olmuştu. Arada MHP'nin de oyları yükselmişti.

Abdülkadir Selvi ile Prof. Dr. Mehmet Şahin renklerine uygun konuştular. Hiç yadırgamadım. Adamların işi bu. Hükümet ve devlet imkanlarından bu şekilde nemalandıkları gerçek.

Bu bölümden hemen sonra Late Night -geç saat- suaresi başladı. Biraz hafifletirsek. Uykudan sonra diyebiliriz. "Ucu açık" bu söyleşinin bitişi hayli uzun sürdü. Erdoğan'a özel ekipte, kendi programını feda eden Hande Fırat yer aldı. Mehmet Soysal ise Demirören Medya'nın CEO'su unvanıyla oturmuştu.

Erdoğan, alışık olduğu gibi sündüre sündüre konuştu. Sinirlendiği anlarda her zamanki gibi gözlerini kocaman kocaman açtı.

İtiraf

Cumhurbaşkanının upuzun cümlelerini kısaca özetlemek mümkün. Meslek hocalarımın önerdiği üzre "hap gibi" sunacağım. En önemli itirafı "FETÖ'nün bizim zamanımızda büyüdüğünü reddedemem" idi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar