Önemli olan fal değil niyet okuma

"Washington DC ziyareti" uzun süredir tartışılıyordu. Dün bu işlem tamamlandı. Kim ne söylerse söylesin, sonuçlar kısa vadede ortaya çıkmayacak. Ekranlarda kocaman laflar edenlere de itibar etmeyin. Çünkü...

"Washington DC ziyareti" uzun süredir tartışılıyordu. Dün bu işlem tamamlandı. Kim ne söylerse söylesin, sonuçlar kısa vadede ortaya çıkmayacak. Ekranlarda kocaman laflar edenlere de itibar etmeyin. Çünkü Erdoğan'ı "Fatih'in fedaisi"ne benzetene rastladım. "Eli boş dönecek" diyene de. Onca konuşan arasında birkaç ismi ve bunların birkaç cümlesini seçtim.

En iddialı lafları Doç. Dr. Yunus Emre sarf etti; "Aslında Amerikalılar, Erdoğan'ın gelmemesini istiyordu. Seyahat iptal edilmeyince jet hızıyla YPG'ye silah izni imzalandı". Bir başka Doçent Ahmet Kasım Han'ın "Trump'ın kararı değişmeyecektir" şeklindeki ifadesi bilindikti. Ancak "Stratejik iş birliği artık önemli değil, diyecekler"ini iddia etmesi düşündürücü.

Tüm konuşmaların en önemlisini Nur Batur'dan duyduk:

"Washington'dan ne mucize, ne kopuş çıkar. Türkiye, Büyük Kürdistan hattını durdurarak, en önemli hedefine ulaştı. Kaldı ki, artık bu hattan çekileceğini sanmıyorum".

İki kişinin söylediklerini ise "seçme saçmalar"a dahil edebiliriz. Doç. Dr. Mehmet Şahin'e göre ABD yetkilileri "Biz PKK'yı bölüyoruz" iddiasında. Aynı tezi savunan diğer isim İlnur Çevik'ti. Hani hem Erdoğan hem Barzani'nin baş danışmanı olan tüccar gazeteci!

Konuyu bağlarken içinde yaşamakta olduğumuz coğrafyanın daha pek çok olaya gebe olduğunu söyleyebilirim. Akıllı yöneticiler, jeopolitiki hesaplayıp, hamlelerinde acele etmemeli. İyi bir satranç oyuncusu gibi davranmalı. Bu da fal bakarak mümkün değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar