"Öfke kontrolu" yönetimi

"Arada kaynamasın" lafını severim. Yoğunluk yüzünden kimi konuları bazen 2-3 cümleyle geçiştiririz. Sonra "kaçırmadık" diyerek kendi kendimizi tatmin ederiz. Oysa, önemli mevzulara daha sonra da olsa geniş yer vermek...

"Arada kaynamasın" lafını severim. Yoğunluk yüzünden kimi konuları bazen 2-3 cümleyle geçiştiririz. Sonra "kaçırmadık" diyerek kendi kendimizi tatmin ederiz. Oysa, önemli mevzulara daha sonra da olsa geniş yer vermek idealdir. Örneğin Prof. Dr. Nevzat Tarhan'ın kimi sözleri kayda alınması gereken cinstendir. Hocayı bir kere daha tanıtmak gerekirse epey unvana sahip. Emekli Askeri Hâkim Albay. Prof. Dr. ve Üsküdar Üniversitesi'nin Rektörü. Ayrıca Türkiye'de bir ilkin öncüsü oldu ve Beyin Hastanesi'nin başhekimliğini yapmaya başladı. Bu oluşumun önemli tarafı, ihtisas dalında Avrupa'da ilk ikiye girmesi. Diğeri Hannover'de bulunuyor. Bizde de böyle bir sağlık merkezinin hizmete girmesi gurur verici.

Hocayla ilk bağlantım Sky Türk televizyonu yıllarımda oldu. Aynı grupta çalışma imkanı bulduk. Hatta hayatının üzüntülü bölümlerine de bu şekilde vakıf oldum.

Hamlet'teki gibi

Prof. Dr. Nevzat Tarhan'ı en son TRT Spor'da gördüm. Orhan Ayhan'la programındaydı. Ayhan, misafirini elindeki beyin maketiyle tanıttı. W. Shakespeare'in Hamlet'inden "To be or not to be" -olmak, ya da olmamak- tiradıyla başladı. Sonra o beyni Tarhan'ın önüne bıraktı.

Sporda, özellikle futboldaki öfke konusu mükemmel işlendi. Zidan gibi efendi insanın rakibine attığı kafadan yola çıkıldı. Sabri-Volkan kavgalarına kadar gelindi. Liverpool-Juventus katliamından 43 kişinin can verdiği Kayseri-Sivas faciasına gidildi. Barcelona'lı Suarez'in adam ısırmalarından söz edildi. Galatasaray'da oynarken tanıdığımız Melo'yu gaddarlığa iten sebepler üzerinde duruldu.

Sanki nükleer enerji

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar