Ne demiştim "Lucescu gider, Güneş gelir"

"Hani bir nezaket ziyareti diye üstünde fazla durulmayan Yıldırım Demirören-Şenol Güneş görüşmesinin detaylarını bilmek ister misiniz? Özlü sözdeki gibi, 'Söyleme sırrını dostuna, dostunun da...

"Hani bir nezaket ziyareti diye üstünde fazla durulmayan Yıldırım Demirören-Şenol Güneş görüşmesinin detaylarını bilmek ister misiniz? Özlü sözdeki gibi, 'Söyleme sırrını dostuna, dostunun da dostu vardır söyler dostuna!' diyerek başlayalım.

Hiçbir transfer isteği yerine getirilmeyen, hatta bir yıldır para bile ödenmeyen Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş küskün. Ayrılma kararı aldı. Düşüncesini en güvendiği kişilerle paylaştı. Bunlardan biri durumu Demirören'e iletti. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı da kendi açısından arayış içerisindeydi. Mircea Lucescu ile bir yere gidilemeyeceğine kanaat getirmişti. Şenol Güneş adı zaten listesindeydi. Türk futbol tarihinde ilk defa 'Dünya Üçüncülüğü' onunla kazanılmıştı. FIFA'nın Konfederasyon Kupası'nda elde edilen üçüncülük de onun eseriydi.

Paranın değeri

Güneş büyük avantajlara sahip. Mesela tok gözlü. Ne avro ne dolar şartı öne sürer. Tam 'yerli millî' tanımına uygundur.

Türk futbolcusunu iyi tanır. Kimi hangi mevkide oynatacağını ondan iyi bilen yoktur.

Hiçbir isteğini kabul ettiremediği 'satmayın' dediklerini elden çıkaran başkan Fikret Orman'la huzuru kalmayan Güneş sonunda TFF Başkanı'na ulaştı. Bir yerde, müspet tavrı görünce rahatladı ve beklemeye başladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar