Muazzam Abacılı yıllar

Life Time A Plus ekranlardan. Belli bir kültür seviyesinin üstündekilere hitap ediyor. Örneğin Senin Mucizen adlı yapım ömür boyu başarılı kadınları işliyor. Mesela bugün Nilgün Belgün'le...

Life Time A Plus ekranlardan. Belli bir kültür seviyesinin üstündekilere hitap ediyor. Örneğin Senin Mucizen adlı yapım ömür boyu başarılı kadınları işliyor. Mesela bugün Nilgün Belgün'le söyleşi yayınlanacak. Üstünde durmak istediğim Muazzez Abacı ile yapılan program.

Esra Oflaz Güvenkaya ve Lütfiye Pekcan ikilisinin Mehmet Barlas'ın yakıştırmasıyla "Muazzam Abacı" ile yaptıkları konuşmanın bir iki gazeteye yansıyan tarafı "öldü, geri döndü" ile sınırlı kaldı. Oysa Muazzez'in hayatı başlı başına 26 bölümlük dizi olur. Babası Sarı Muzaffer, müthiş bir boksördü. Hani derler ya "vurduğunu deviren" sporcuydu.

Benim Abacı'yla tanışmam Rauf Tamer büyüğüm ve eşi İlkay Hanım sayesinde oldu. Maksim'deki assolistlikleri dönemi bir yana o yıllarda Tamer'lerin Çengelköy'deki şipşirin yazlığının bulunduğu "Söğütlü Yalı"ya uğradığım bir güne rastlar. Burada sohbet imkanı buldum. Rauf Ağabey'in "Haberler Müdürümüz" diye takdim ettiği sırada şarkıcının "Rauf, bekar mı, bekar mı?" diye soruşuna epey gülmüştük.

Yeni Tülin Korman

Bu sohbette sanatçının nazariyet bilgisine hayran olmuştum. Yakın zamanda kaybettiğimiz Tülin Korman kadar donanımlıydı. Ses ve yorumunu zaten anlatmaya gerek yok. Bir süre sonra Hasan Heybetli ile ilişkisi başladı. Buna aşk değil, garip bir tutku demek daha doğru olur.

Düşünün kadın Türk Sanat Müziği'nde bir yıldız. Bülent Ersoy'un dediği gibi "Şarkıların gözüne gözüne basıp okuyor".

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar