Millî vicdanı sızlatmak...

"Papaz Brunson'un tahliye kararı millî vicdanı rahatsız ve huzursuz etmiştir. İfade değiştiren gizli ve satın alınmış tanıklar, davanın savcısında yapılan değişiklikler soru işaretlerini...

"Papaz Brunson'un tahliye kararı millî vicdanı rahatsız ve huzursuz etmiştir. İfade değiştiren gizli ve satın alınmış tanıklar, davanın savcısında yapılan değişiklikler soru işaretlerini güçlendirmiş, şaibeleri artırmıştır.

Türkiye'nin aleyhine faaliyetlerin merkezinde yer alan, terör örgütleriyle irtibat ve iltisakı tespit edilen bir şahsın siyasi baskı ve şantajlarla serbest bırakılması geldiğimiz bu aşamada düşündürücü, bir o kadar de esef vericidir.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararına bir üst mahkemede itiraz hak ve süreci vardır. Kuşkusuz bu temin edilmek durumundadır. Rahip Brunson Davası'nın hem hukuki hem de siyasi boyutunun varlığı her türlü izahtan varestedir. Hukuken sancılı ve sakat bir seyir izleyen davanın, özellikle ABD tarafından Türkiye'ye yönelik tehdit ve baskıya dönüştürüldüğü ortada. Siyasi ve ekonomik operasyonların bahanesi olarak görüldüğü herkesin malumu.

ABD Başkanı Trump ve yardımcısı Pence'in dozajı gittikçe artan yaptırım tehditleri, sabır ve tahammül ölçülerini aşan husumet dolu açıklama ve mesajları Brunson Davası'nı gölgelemiş, meseleyi hukuki içerikten ziyade siyasi anlaşmazlık ve çatışma konusu hüviyetine büründürmüştür.

Papaz Brunson, kabul edilemez ve vicdan sahibi her insanımızın itiraz ettiği karanlık bir sürecin sonunda serbest kalmıştır."

Kişisel yorumum

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 343 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 128 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar