Millet İttifakı önde gidiyor

Son ayların yıldızı parlayan araştırma kuruluşunun patronu Fox TV'deydi. Murat Gezici'nin iddialı tespitlerini can kulağıyla dinledim. Sonunda iktidarın bu zata niye kızdığını anladım. Çünkü onca...

Son ayların yıldızı parlayan araştırma kuruluşunun patronu Fox TV'deydi. Murat Gezici'nin iddialı tespitlerini can kulağıyla dinledim. Sonunda iktidarın bu zata niye kızdığını anladım. Çünkü onca "yanlı ve yağlı" kamuoyu yoklamacısı arasında çok farklıydı. Gezici'nin ortaya koydukları, gözlemlerime en yakın olan.

"21 ilde..." diye başlayan doneleri pür dikkat not aldım. Sıkmadan, bıktırmadan ve herkesin kolay anlaması için maddeler halinde sıralayacağım. Ünlü gazeteci ve ustam Cihad Baban'ın tanımıyla "hap gibi". Sunacağım:

* Emeklinin kredi kartı borcu olanlarının oranı yüzde 84'ü geçti. Bunların yüzde 66'sı Ak Parti'ye oy vermekten vazgeçti.

* Eski anketlerde en büyük problem denince "güvenlik meselesi" ilk sıradaydı. Şimdi yerini ezici çoğunlukla "ekonomi" alıyor. Tabii bunun da vatandaşı ilgilendireni; "geçim ekonomisi".

Bir bu eksikti

Burada bir saptama yapmak istiyorum. Carrefour'dan örnek vererek bir tespiti dile getireceğim. Bazı deterjanlarda eksik gramaj dönemine geçildi. Örneğin tül perde yıkamada kullanılan Vanish Kosla Gold adlı olanı. İki kutusu bir arada satılıyor. Üstlerinde 300'er gram yazılı. Ancak elinize aldığınızda hafiflediğini hemen anlıyorsunuz. En az dörtte biri eksik. Bu durumu sorduğunuz görevlilerden aynı cevaplar alınıyor; "diğer markalar da öyle".

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 343 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 273 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 128 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar