Merhaba yeni sene

Bir yılı daha geride bıraktık. Kendi adıma konuşursam, geçtiğimiz senenin üzüntüsü ve dertlerinin fazla olduğunu söyleyebilirim. Bende o kadar fazla arıza çıktı ki, benzetmemi hoş görün...

Bir yılı daha geride bıraktık. Kendi adıma konuşursam, geçtiğimiz senenin üzüntüsü ve dertlerinin fazla olduğunu söyleyebilirim. Bende o kadar fazla arıza çıktı ki, benzetmemi hoş görün, çalıştırmak için kolla çevrilen kamyonlara döndüm. Bir yanım düzelse, başka tarafımda mutlaka arıza çıktı. Dilerim 2019 en azından sağlık açısından daha iyi geçer.

Yakınlarım hep bana dert yanar. Ben de hayatımda ilk kez okurlarıma içimi döküyorum. Umarım, bu satırlar son olur.

Huylu huyundan vaz geçer mi? Biriktirdiklerimin bir bölümünü yazarak "merhaba yeni yıl" demek istiyorum. Öncelik biraz gecikmiş bile olsa bir kutlama üstüne olacak. Necip Fazıl Kısakürek ödüllerinden biri Prof. Dr.Nevzad Adlığ'a verildi. Bu "Necip Fazıl Saygı Ödülü" idi. Adlığ Hocam, bir tıp doktorudur. Radyoloji uzmanıdır ama profesörlük unvanını müzik dalında almıştır. İTÜ Konservatuvarı'nda Öğretim Üyeliği sırasında.

Atlığ 1975'te Devlet Korosu'nu kurdu. Yılmaz Öztuna ile birlikte bu işi kotardılar. Klasik Türk Müziği'ni bugünlere taşıdılar. Nevzad Hocam, ilerlemiş yaşına rağmen törende yine çakı gibiydi. Giyimi kuşamı ve her zamanki gibi özenli saçlarıyla ışıl ışıldı. Allah'tan dileğim ona sağlıklı daha nice uzun ömür vermesi.

***

Beraber çalıştık

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar