Maske arkasında kimlik siyaseti

Princeton Üniversitesi profesörlerinden Şükrü Hanioğlu'nun çok sevdiğim bir lafı vardır; "Maske arkasında kimlik siyaseti yapanlar." Uzun aralıklarla da olsa bunu tekrarlar. Herhalde bazı kafalara çakmak için...

Princeton Üniversitesi profesörlerinden Şükrü Hanioğlu'nun çok sevdiğim bir lafı vardır; "Maske arkasında kimlik siyaseti yapanlar." Uzun aralıklarla da olsa bunu tekrarlar. Herhalde bazı kafalara çakmak için hatırlatıyor.

Tesadüfe bakın, Hanioğlu'nu iki gün önce HaberTürk'te izledim. Fatih Altaylı ile konuşmasından yine etkilendim. Onun yere basan yorumlarına her zaman ihtiyacımız var. Böylesine dengeli ve gerçekçi konuşmaları dinledikçe ufkumuz açılıyor. Hocanın diğer önemli özelliklerinden biri lafı hiç uzatmaması.

Bir de tam tersi özelliklere sahip insanlar var. Acı olan bunların sayısının hayli fazla olması. Sadece "Ben şuna karşıyım" diyebilmek için kimilerine 1 saat yetmiyor. Son ayların en tipik örneği Mustafa Şen. Son kimliği "Tarihçi-yazar". Şen, GEN-AR'ın da müdürlüğünü yaptı. Uzun ömürlü olmayan görevlerinden biri de Başbakan Başdanışmanlığı idi.

Mustafa Şen'in diğerlerinden farklılığı Ak Parti'ye hiç bir zaman eleştiri getirmemesi. Fazlaca sıkıştırıldığında en etkili silahını kullanıyor; "soruyu gürültüye getiriyor".

***

Siyaset maratondur

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar