Kırmızı Arı'yla koca bir yaz...

Son ayların en iyi çıkışını Erdoğan yaptı. Ak Parti MYK toplantısında "Hayvan hakları yasası hâlâ neyi bekliyor?" İşkence yapanlar için kullandığı sözler daha vurucuydu....

Son ayların en iyi çıkışını Erdoğan yaptı. Ak Parti MYK toplantısında "Hayvan hakları yasası hâlâ neyi bekliyor?" İşkence yapanlar için kullandığı sözler daha vurucuydu. "İnsanlıktan nasibini almamışlar. Bu vicdansızları her gün görüyoruz."

Ak Partili belediyelere, hayvanları koruyup kollama talimatı önemliydi. En önemlisi hazırlanan yasada cezaların can acıtıcı hâle getirilmesiydi. İşkence yapanlara, öldürenlere 4,5 seneye kadar hapis cezası verilebilecek. Bunu tekrarlayanlara ceza yüzde elli artırılacak.

Nesilleri tehlikede olanları yok edenler ise 7 yıl hapsedilecek. Nihayet hayvanseverler huzuru yakalayacak, suçlular da gerekli uygulamayla karşılaşacaklar.

Başıma gelen

Nesli tükenmekte olanlar dedim ya, bu yaz başlayan ve eylül sonunda biten bir maceramı anlatmak istiyorum. Sıcak günlerde, yattığım odanın camını açık bırakırım. Bir gün içeri giren küçük bir kanatlı böcek gördüm. Kırmızı renkli idi. Eşek arısı desem değil. O sarı siyahtır. Bu ziyaretler sıklaştı. Tekli avizenin üstündeki metal kapağın arasına girip bir şeyler yapıyor.

Zamanla büyük bir yumak oluşturdu. Dışarıdaki köknar ağacına konup sonra yeniden içeri giriyordu. Yuva hâline getirdiği şeyin gittikçe büyüdüğünü gözlemliyordum. Büyüyen sadece yığın değildi. Kendi de bayağı irileşti. Merak etmeye başladım. Bu konuda uzman bir öğretim görevlisi kardeşime baş vurdum. Bu "sevimli misafir"i anlattım. "Beli yok gibi mi?" diye sordu. evet dedim. "Rengi kırmızı mı?" diye devam etti. Sanki onu görüyor gibi konuşuyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar