Kendin pişir kendin ye anketçileri

Memleket meselelerinin tartışıldığı programlara iyi bakın. Hemen hepsinde araştırmacıları, yani anketçiliği görürsünüz. Çoğunluk iktidardan nemalanır. Kimileri de "vatan, millet...

Memleket meselelerinin tartışıldığı programlara iyi bakın. Hemen hepsinde araştırmacıları, yani anketçiliği görürsünüz. Çoğunluk iktidardan nemalanır. Kimileri de "vatan, millet aşkına" bu işi yaparlar. Her ikisi de bir arada olamaz mı? Tabiî ki olur. Ancak, bazıları bu yola girmezler. Daha doğrusu giremezler. Çünkü geçim kaynakları bu yoldandır.

Bunların başında gelen bir kaç isim var. Mesela İhsan Aktaş. GENAR'ın her şeyi. Bir yandan anket yapar, diğer taraftan Sudan'dan Venezuela'ya kadar davetlere katılır. Yeme-içme ve yol, misafir olan ülkeden. Harcırah da var mı? O konuda bir şey söyleyemem. Sadece dikkatinizi çekmek istediğim, konuk olduğu yerlerin AK Parti ile arasının iyi olduğudur.

Aktaş'ın araştırmalarının sonuçları da hayli ilginç. Mesela "Bugün seçim olsa" ki, tespiti İYİ Parti'nin MHP'den ancak yüzde 3 oy koparacağıdır. Bu efsunlu sonucu söylerken, "Erdoğan'ın oy oranı yüzde 55'i rahat bulur"u ilave etmeyi unutmaz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar