Kayyum atamaları devam edecek

İçişleri Bakanlığı'nın kimi Belediye Başkanlarını görevden alma hazırlığı çok önceden başlamıştı. Hatta buna sandık başına gidilmeden diyebiliriz. Bakan Süleyman...

İçişleri Bakanlığı'nın kimi Belediye Başkanlarını görevden alma hazırlığı çok önceden başlamıştı. Hatta buna sandık başına gidilmeden diyebiliriz. Bakan Süleyman Soylu'nun konuşmalarında verdiği mesajlar ortada. Meşhur cümlesini hatırlıyorum; "Biz de gereğini yaparız"

Fazla da beklenmedi. Üç önemli şehirde düğmeye basıldı. Seçilmiş başkanların geçmişleri meydanda. İkisinin dağ kadrosundan geldiği bilinmekte -Ahmet Türk hariç-Peki bunlara nasıl olup da seçime giriş izni verilebildi. Özellikle Van Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan'ın neler yaptığını sadece YSK bilmiyordu.

-Bilinen organize-

Aynı şeyleri Diyarbakır'ın başkanı Adnan Selçuk Mızraklı için de söyleyebiliriz  Hatta daha fazlasını. Mızraklı; PKK'lı, KCK'lı işten çıkarılanları yeniden toparladı, hepsine birer ATM kartı verdi.

Park, cadde ve sosyal tesislerin tarihi ve milli isimli olanları değiştirildi. Nerede öldürülen militan varsa onların adları kondu. "Devleti en sallamayan" Van Belediye Başkanı Ertan'dı. 140 PKK'lının cenaazesine katılmamazlık etmedi. Dini bayram sabahları ilk durağı bölücü mezarları oldu. Bir yerde buna çok rahat "başkaldırı" diyebiliriz.

-Emir meselesi-

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar