Kadın cinayetleri ve vahşetin her türlüsü

Türkiye dünden beri yine vahşice işlenmiş bir kadın cinayetini konuşuyor. Öldürülen kadın sayısı 404'e ulaşırken sorunun ortadan kaldırılması konusunda bir arpa boyu yol alamadığımız da...

Türkiye dünden beri yine vahşice işlenmiş bir kadın cinayetini konuşuyor. Öldürülen kadın sayısı 404'e ulaşırken sorunun ortadan kaldırılması konusunda bir arpa boyu yol alamadığımız da gözler önüne seriliyor. Son kurban 27 yaşında üniversite öğrencisi bir kızımız. Pınar Gültekin, evli çoluk çocuk sahibi bir psikopatın kurbanı oldu. İlk gelen bilgilere göre vahşi sapık, boğduğu kızı bir varilin içinde benzin dökerek yakmaya çalıştıktan sonra üzerine beton dökerek gömdü. Bu dehşet verici cinayet ülke çapında nefretle karşılanıp protesto edildi. Evet, tepki ve protesto çok ama FOX TV'de konuşan Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü önemli bir noktaya parmak bastı:

"Boyutları vahşi cinayetlere kadar varan kadına şiddeti protestolarla önleyip halledeceğini sananlar büyük yanılgı içinde."

Son olması dileğiyle bu konuyu kapatırken "kadına şiddet" meselesinin Türkiye'nin acilen çözülmesi gereken sorunlarından biri haline geldiğinin altını da çizmiş olalım.

Sosyal medya ne olacak?

Kadın cinayetleri kadar gündemi meşgul eden bir başka konu da AKP'nin hazırlayıp Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunduğu 11 maddelik sosyal medya düzenlemesi. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin tarafından içeriği açıklanan yasa teklifi Facebook, Twitter, Instagram kullanan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor.

CNNTürk'de Başak Şengül yönetimindeki Akıl Çemberi yine katılımcıların bağrışmalarıyla geçti. Konuklar Prof. Dr. Gülümser Heper (Acaba merhun Doğan Heper'le bir akrabalığı var mı?), Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, hukukçu Ruşen Gültekin ve gazeteci Metin Özkan'dı. Konuşmacılar farklı farklı şeyler söylediler. Konuklardaki tek değişiklik Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu'nun bıyıklarını kökünden kazıtmış olmasıydı. Sosyal medya düzenlemesi de tartıştıkları ana konulardın biri oldu. Bakalım, bu konuda yürürlüğe girecek düzenleme ve değişiklikleri bekleyip göreceğiz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar