Kader haftası

Hemen her konuda çok konuşuyoruz. Politikacılar ve "canı yananlar" öncelikli. Şimdinin Meclis Gündemi'nden bana ulaşan Yrd. Doç. Dr.'lerle ilgili olanları okudukça geçmişe dönüyorum. Ünlü gazeteci ve bakan...

Hemen her konuda çok konuşuyoruz. Politikacılar ve "canı yananlar" öncelikli. Şimdinin Meclis Gündemi'nden bana ulaşan Yrd. Doç. Dr.'lerle ilgili olanları okudukça geçmişe dönüyorum. Ünlü gazeteci ve bakan Cihad Baban aklıma geliyor. "Vatandaşa haberi hap gibi sunacaksın. Uzatırsan, okutamazsın" şeklindeki sözleri hâlâ kulaklarımda. Benim, yanımda yetişen gençlere verdiğim öğütlerden biri merhumdan duyduklarım. 52 yıl sonra da aynen geçerli.

Bağrı yanık Yrd. Doç. Dr.'lerin isyanları bitmiyor. Kamuoyunun desteğini belki de çok seslilik yüzünden alamadılar. Yolladıkları her mesaj ağıt. Aralarında akademisyen ailelerin bireyleri de var. Onlar, genel sorunların yanında yakınlarının mağduriyetlerini anlatmayı unutmuyorlar. Demek ki bazen fazla seslilik hedefi kaybettiriyor.

Az sayıda kârlı

Komisyondaki gelişmeler, çok az kimseye bir şeyler kazandırdı. Doçentliğe baş vurup sözlü sınavı bekleyen bir kısım Y. Doç. doçent oldu. Bu sayı üç bini bulmaz.

Bir de Dr/Sy. Araştırma Görevlisi otomatik olarak Dr. Öğretim Üyeliği'ne geçtiler. Kaybedenler ise 36 bin Yrd. Doç. Dr. Hak aramayı başlatanlar asıl zarara uğrayanlar oldu.

Özetle

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 343 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 273 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 128 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar