"İzmir benim Van benim"

"Bir gönlüme bir hali perişanıma baktım" bayram sabahı ilk işim TRT Müzik'i açmak oldu. Sözleri Ahmet Rasim'e, bestesi Tatyos Efendi'ye ait şarkıyı Ayfer Er söylüyordu. Buram buram sevda acısı yansıtan...

"Bir gönlüme bir hali perişanıma baktım" bayram sabahı ilk işim TRT Müzik'i açmak oldu. Sözleri Ahmet Rasim'e, bestesi Tatyos Efendi'ye ait şarkıyı Ayfer Er söylüyordu. Buram buram sevda acısı yansıtan şarkı beni efkarlandırmadı. Belki de havanın güzelliği ve balkonuma doluşan kuşların cıvıltısıdandı. Koro Dede Efendi ile devam ederken geceden kestiğim ucuz piliç salamlarını aşağıda toplanan kedilere atmaya başladım. Eğer o gün gücüm, daha doğrusu dermanım varsa bu işlerim rutindir. Burada şoför arkadaşım Tuğrul Özkan'a da gönderme yapayım. Ağır ameliyat günlerimde benim yapamadıklarımı da o tamamladı. İnancıma göre tüm canlıların hayatına katkıda bulunmak şart. Dedik ya, şarkılar ne kadar hüzünlü olsa da bugün benim içimde coşku var.

-Öncesi-

Yazıya oturduğum ana kadar kısa bir değerlendirme yaptım. En güzel organizasyon TRT Müzik'teydi. Nusret Yılmaz'dan Seda Gök'e kadar, Yahya-Canan Geylan çifti ve Tuğçe Pala beşlisi "Bayram Özel"de muhteşemdi. Repertuar seçimi iyiydi. En çok da görüntüden memnun kaldım. Her taraf ışıl ışıldı. Hem solo, hem koro olarak başarılıydılar.

NTV

Söz ve Müzik, bu defa "90'lar"la ekrana geldi. Buna "O Anın Hikayesi" eklenmişti. Konuklar hayatlarının önemli kilometre taşlarını anlattılar. Behzat Uygur "Şahane Cumartesi"nin doğuş hikayesini anlattı. Gerçekten tesadüfler zinciri. Merhum Nejat Baba'yı ve çocuklarını severim. Ailece vefa örneğidirler. Behzat'a baktım, değişen bir şey yok. Richard Geer'den daha yakışıklı.

Çarkıfelek

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 343 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 273 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 128 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar