İstanbullu'nun klimalarla İmtihanı

Emlak vergilerine zamlarla ilgili yazım epey ses getirdi. Hatta, ne kadar eksik bıraktığımı şimdi daha iyi anlıyorum. Örneğin Sarıyer'deki artırım Beşiktaş'tan farksız. Hatta daha fazla. Fatih Belediyesi Meclis...

Emlak vergilerine zamlarla ilgili yazım epey ses getirdi. Hatta, ne kadar eksik bıraktığımı şimdi daha iyi anlıyorum. Örneğin Sarıyer'deki artırım Beşiktaş'tan farksız. Hatta daha fazla. Fatih Belediyesi Meclis Üyesi Fazıl Uğur Soylu'nun, ilçesindeki durumla ilgili yayınladığı mesaj feryatların boyutunu çok net ortaya koyuyor:

 "*2016-2017 yıllarında alımgücü çok azaldığı halde, ilçemizin en önemli gelir kalemi turizm başta olmak üzere bir çok sektörde ödenen ücretler dibe vurdu. Bu ekonomik gerçek ortada iken belediyenin yaptığı yüzde 600'lük emlak vergisi artışı halkın durumuyla tam tezattır.

*Yeni emlak vergilerine ülke çapında tepkiler sürerken Fatih'in durumu diğerlerinden daha kötü. Halkımız haklarını mutlaka yargı yoluyla aramalıdır.

*Kentsel dönüşüm/Yenileme projelerinin mağduriyetiyle vatandaşlarımız mahkeme kapılarında perişan olmuşken, şimdi de aşırı emlak vergisinden kurtulmak için çareyi yine aynı yolda aramak zorundadır. Bakalım Fatihli'ler Beşiktaş gibi tek ses olarak mücadele edebilecek mi? Önemli olan bu."

 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar