İstanbul'da leylak zamanı

Erguvanlar, Dersaadet'in sembolü kabul edilir. Bu kısa ömürlü çiçekler açtığı zaman İstanbul'u denizden seyretmek muhteşemdir. Dünyanın en güzel şehrine hâkim olan erguvan rengidir. Yıllar...

Erguvanlar, Dersaadet'in sembolü kabul edilir. Bu kısa ömürlü çiçekler açtığı zaman İstanbul'u denizden seyretmek muhteşemdir. Dünyanın en güzel şehrine hâkim olan erguvan rengidir. Yıllar içinde bu bitkilerin azaldığı fark ediliyor. Yine de yeni dikimlerle egemenlikleri sürdürülüyor.

Daha önce de yazmıştım. Kenan Işık'ın "en güvenilir insan" anketlerinde liste başı olduğu yıllardı. Aynı kuruluşta çalışıyorduk. Girişte onun yeri, ikinci katta benim odam vardı. Fırsat buldukça fikir jimnastiği yapardık. Genelde bu benim yerimde olurdu. Yine bir gün geldi ve mutlu bir şekilde güvenilirlik konusunu açtı. "Bunu ne şekilde hayata geçiririz" diye sordu. Fazla düşünmeden "siyasete atılmakla" dedim. Aklı yattı. Kuracağımız partinin adı üstünde durarak başladık. İsmini kısa sürede koyduk; İtimat. İlk aklımıza gelen aslında Güven olmuştu. Bunun merhum Turhan Feyzioğlu'yla bütünleştiğini hatırlayıp benzeşen isme döndük; İtimat Partisi.

Birlikte

Sıra ambleme gelince, ilk teklifi Kenan yaptı. Erguvan çiçeği. Söze de "Rengi güzeldir. Ayrıca İstanbul'un sembolüdür" diye girdi. Ben de "Kısa ömürlü ve yılda bir defa açar" dedim yine de kabul ettim.

Bu işi teoriden öteye götüremedik. Sebep de benim yapı olarak politikayı sevmememdi. Keşke sevgili kardeşim bugün ayağa kalksa, yemin ediyorum siyasete soyunmak için bir saniye tereddüt etmem. Ne çare, artık imkansız gibi.

Diğer çiçekler

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar