İşsizlik var, para yok...

Ekonomi iyi gitmiyor. İstihdam daha da kötü. Her zaman önem verdiğim TÜRK-İŞ araştırmalarının yeni sonuçları da alarm niteliğinde. Asgari ücretin 2 bin 20 lira olduğu ülkede açlık...

Ekonomi iyi gitmiyor. İstihdam daha da kötü. Her zaman önem verdiğim TÜRK-İŞ araştırmalarının yeni sonuçları da alarm niteliğinde. Asgari ücretin 2 bin 20 lira olduğu ülkede açlık sınırı 2 bin 29 lira. Hele dört kişilik aile iseniz, ayda toplam 6 bin 609 lira geliriniz varsa, yoksulsunuz.

İşsizlik, yani istihdam en büyük sorun. Bu da geride kalan icraatın yarattığı büyük problem. Atıl, ölü yatırımlarla bugünlere gelineceği hesaplanmadı. "Yap-sat" yerine "al-sat"ı uygulayan anlayışın getirdiği durum bu.

İktidar gerçek çözüm yerine, palyatif politikalar peşinde. Rifat Hisarcıklıoğlu'nu sıkıştırarak, "her kuruluş en az 1-2 kişi alsın" baskısı yaparak bir şeyleri çözeceğini zannediyor. Daha önce de bu uygulanmış ama gelinen nokta meydanda. Belli süreyle "vergi ve SSK primi devletten" de çare değil.

Tehlikenin büyüğü

Bu yıl ve gelecek sene ödenecek dış borç toplamı 300 milyar dolar. Bunlar devlet garantili olanlar. Özel sektörün durumu daha vahim. Borçları ödemek için mutlaka yeni borç bulmak zorundasınız.

Uluslararası piyasanın "yasal tefecileri" fırsat deyip uyguladıkları faiz oranını ikiye katladılar. Gelin de kördüğümü çözün bakalım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 343 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 273 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 128 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar