İşgal anıları...

Millî Savunma Bakanlığı'nın da artık çağdaş bir sözcüsü var. Üstelik kadın. Hemen kayıt düşeyim, başı açık ve saçları meçli. Deniz binbaşısı bu...

Millî Savunma Bakanlığı'nın da artık çağdaş bir sözcüsü var. Üstelik kadın. Hemen kayıt düşeyim, başı açık ve saçları meçli. Deniz binbaşısı bu hanımın basın toplantısında birkaç konuya odaklandım. Önceliği de FETÖ'nün gelişimine verdim.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden şu ana kadar ihraç edilen toplam personel sayısı 15 bin 213. Bu rakama her gün yeni ilaveler olduğunu da duyuyoruz. Yıllar yılı öylesine uyumuşuz ki, Tarantula'nın ördüğü ağları izlemekle yetinmişiz. Hatta "teşvik ettiğimizi" saklamak mümkün değil. Pensilvanya'yı ziyaret turları düzenleyen milletvekillerinin resimleri ortada. Böyyük bakanlar ise kollarını sallayarak geziyorlar.

Bir ülke yargısından 5 binin üstünde hâkim ve savcı atılıyorsa, vahameti anlatmaya yeter. Belediye başkanları, encümen üyeleri meydanda. "Bu hasret bitsin. Hocam artık dön, bekliyoruz!" uyarıları yapanı unuttuk mu?

En küçüğünden en büyüğüne tüm organizasyonlar bunların elindeydi. Daha mütevazı tanımlamayla kontrolünde. Ülkenin gerçekten uçurumdan döndüğünün işareti bunlardır.

Sanki park belgesi

Tanıdığım ve aslında çok sevdiğim bir kardeşimle ilgili konuyu anlatmak istiyorum. Plastik ürünlerin çeşitlerini yapıp satıyorlar. Aile şirketi. Bizimkine düşen malları pazarlamak. Çok hoş ve modern minibüsleri var. Ürettiklerini müşteriye götürüyor. En çarpıcı özelliği, buna alameti farika demek mümkün, ön cama yerleştirilen gazete. O kadar ustaca katlanıyor ki; Samanyolu logosu daha ilk bakışta patlıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar