İplerini kendi çekenler

Kabine revizyonu tamam. Bu işlemden sadece 24 saat önce yazdığım bir cümle dikkatleri topladı. "Akif Çağatay Kılıç"la final yapmış "Hükümette değişimin eli kulağında" demiştim. Doğal...

Kabine revizyonu tamam. Bu işlemden sadece 24 saat önce yazdığım bir cümle dikkatleri topladı. "Akif Çağatay Kılıç"la final yapmış "Hükümette değişimin eli kulağında" demiştim. Doğal olarak epey konuşuldu. Arayanlar benim sözlerimi tekrarladılar; "Haber bana çarpar". 

Kılıç'ın bakanlıktan alınmasında en önemli etken "Genç Siviller Hareketi"ne bakanlık bütçesinden aktarılan 62 bin dolardı. Daha doğrusu 2015'teki bu ödemenin yeni ortaya çıkmasıydı. Sonuçta sadece Akif Çağatay Kılıç gitmedi. Hareketin önemli ismi Ceren Kenar da Türkiye Gazetesi'ndeki köşesinden oldu.

Bir kaç cümle de yeni Gençlik ve Spor Bakanı için yazacağım. Osman Aşkın Bak'ı, Ali Gümüş sayesinde tanıdım. Güreş Fedeerasyonu Başkanlığı'na seçilişinde merhum Gümüş'ün katkıları oldu. Bak, Erdoğan'ın İstanbul Belediyesi ekibindendir. İBB'nin sportif çalışmalarında büyük hizmetleri geçti. Doğuştan güreş aşığı. Hep güler yüzlü, mütevazı insandır. Başarı dileklerimi yollamayı unutmuyorum.

Bir örnek daha

Şanlıurfa'daki tartışmaları şaşkınlıkla izliyorum. Mikrofon uzatılanlar "İthal Bakan gitti, yerlisi geldi" diye konuşuyor. Bu Faruk Çelik'e haksızlık. Yöreye hizmetleri inkar edilmemeli. Bakanlıktan alınış sebebi ortada. Gıda tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın öncelikli görevi "Fiyat denetimi"dir. Çelik, işte bu konuda başarısızdı. Üretici ve besiciyi korur gibi nutuklar attı. Öbür taraftan ithalata imkan tanıdı. Hatırlayın bu köşeden hep yazdım "Piyasada kontrol yok". Büyük marketlerden örnekler verdim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 343 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 273 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 128 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar