İndirim derken bindirim sürüyor...

Şairin dediği gibi "Bu ülke için neler yaptık... Kimimiz sadece nutuk attık". Önce BİM'e sonra A 101'e girdim. Bazı etiketleri görünce şaşırdım. BİM'deki iki litrelik Sırma marka zeytinyağı 32,95'e...

Şairin dediği gibi "Bu ülke için neler yaptık... Kimimiz sadece nutuk attık". Önce BİM'e sonra A 101'e girdim. Bazı etiketleri görünce şaşırdım. BİM'deki iki litrelik Sırma marka zeytinyağı 32,95'e fırlamıştı. Aynı özellikte olan ve A 101'de satılan ZEO'da da benzer fiyatı gördüm. Her ikisinde de üç lira zam uygun görülmüştü. Bu iki zincir market zaten yıllardır ayarlamaları! müşterek yapıyor. Sütten bulgura kadar ortak karar alıyorlar.

Unutmadan benim için özel önem taşıyan peynire de gelmek istiyorum. Yine BİM'de Peysan'ın Edirne peyniri de uçanlara katılmıştı. Diğer süt ürünleri de farklı değildi..

Şimdi kendini yetkili ve etkili sananlara sormak istiyorum, "Sizin emirlerinizi sallayan var mı?" Baktım bu kervana katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu talimat yağdıran son bakan oldu. Hadi öyleyse alenen yazdım. Şimdi ne yapılacak merakla bekliyorum. Ortada inen hiçbir şey yokken zam yağmuru devam ediyor.

Başka üzüntü

Yörsan'ın konkordato isteğini öğrenince gerçekten canım sıkıldı. Bu süt ürünlerine dayalı mükemmel tesisin Susurluk'taki açılışını unutmam mümkün değil. O dönemin kaymakamı Hüseyin Poroy'du. Bu güzel olay sonrası tanışmıştık. Daha sonra pek çok yerde görev yaptı. İstanbul vali yardımcılığı, Amasya ve Çorum valilikleri gibi. Son olarak Yargıtay Genel Sekreterliği görevinde bulundu. İyi Fenerbahçeli dostum Poroy'a da geçmiş olsun dileklerimi yolluyorum. Yörsan'ın böylesi bir sona gelmesinden benden fazla üzüldüğüne şüphem yok.

Şimdi Migros'ta cam şişelerde satılan Susurluk ayranını kim veya kimler üretecek? Aynı şekilde yoğurtlarını ve peynir çeşitlerini.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar