İnce umuttu umutsuzluk oldu!

Tarafsız Bölge'yi birkaç nedenden dolayı izledim. İlki Ahmet Hakan Coşkun'un "gitti, gidiyor" söylentileri sonlanmıştı. CNNTÜRK'teki programı için devam kararı alındığı belgelendi. Ahmet Hakan hani...

Tarafsız Bölge'yi birkaç nedenden dolayı izledim. İlki Ahmet Hakan Coşkun'un "gitti, gidiyor" söylentileri sonlanmıştı. CNNTÜRK'teki programı için devam kararı alındığı belgelendi. Ahmet Hakan hani "Dönüşüm muhteşem olacak" şarkısını hatırlatan bir konukla yeni sezonu açmıştı:  Muharrem İnce.

Bir ara kimi insanların umudu olan bu politikacının neler söyleyeceğini merak ediyordum. Maç başlayana kadar, bu söyleşide kaldım. Gece yarısından sonra tekrarında ise boşluğu tamamladım. Bunlara alışık olduğum için "uykusuzluktan mahvoldum" palavrası sıkmayacağım. İnce'nin söylediklerini, medyaya yansıyanlarını takip ettiğinizi biliyorum. Kimilerinin de, CHP'nin cumhurbaşkanı adayından "İstanbul Belediye Başkanlığı" beklediğinden şüphem yoktu. Ki artık bu hayal ötesidir. Bunların Erdoğan karşıtları ile birleşip bir şeyler elde etmesinin mümkün olmadığı inancındayım.

Havada bırakılanlar

Şimdi bir seçim olsa Muharrem İnce aynı orana ulaşamaz. Bunun sebepleri açık ve net.

Tarafsız Bölge'de "24 Haziran gecesi" neden ortadan kaybolduğuna dair iddiaları sıraladı ama verdiği cevaplar kimseyi aydınlatamadı.

Gerek yokken parti yönetimini "seçilememesinin nedeni" olarak gösterdi. Aslında bunu sürekli tekrarlamakta. 2000 yılının ilk çeyreğinde "Köroğluhavası"nı yutanların sayısının pek fazla olmayacağı mutlak. Peki İnce liderliğindeki yeni bir partinin şansı olur mu? Bence hiç yok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar