İkinci Tur'un favorisi Kesici

Gece Görüşü siyaset okuluna dönüştü. Hani bir laf vardır; "Takım oturdu". Kısa sürede ideal çizgiyi yakaladılar. Hande Fırat'ın moderatörlüğündeki ekiptekilerin farklı özellikleri var....

Gece Görüşü siyaset okuluna dönüştü. Hani bir laf vardır; "Takım oturdu". Kısa sürede ideal çizgiyi yakaladılar. Hande Fırat'ın moderatörlüğündeki ekiptekilerin farklı özellikleri var. Bir araya geldiklerinde zevkle izleniyorlar. Abdülkadir Selvi iktidar cephesinden özel haberler taşıyor. Başlangıçtaki haşin bakışlarından da kurtuldu. Bu hali daha iyi. Konuşmaları içinde en önemli cümlesi "BBP adayları, Ak Parti listesinde yer alacak" oldu. Kontenjan kaç kişilik? Bunun cevabı henüz yok. Onlar da zaten bir elin parmaklarına havaya uçarlar.

Nevzat Çiçek kendi ifadesiyle "hocalar bana ait" diyor. Bunlarla çektirdiği fotoğrafları görünce, haklılığına inanıyoruz. Çiçek, Güneydoğu'daki aşiretlerle, özellikle Urfa'dakilerle ilgili tespitlerinde iyiydi. Başta Bucak ve İzol olmak üzere, parti tercihini henüz yapmamışlar üzerinde durdu. Belli ki bu konu "pazarlık safhası"nda. Ona bir katkı da ben yapayım; "Hükümetin şansı daha fazla. Kepçeyi onlar kullanıyorlar".

Fatih Erbakan'ı Ak Parti'den seçtirme fikrini ise tutmadım. Bunun başarısız uygulamasını Ahmet Türkeş ile yaşamıştık.

Herkesin üstünde mutabık kaldığı konu ise "yerelde ittifaklar, milletvekilliğinden çok daha zor".

Bu takımın en sivri ismi İsmail Saymaz. İnandıklarını kıvırmadan söylüyor. "MHP'de kalan Ülkücüler arasında Erdoğan'a oy vermeyecek epey seçmen var" söylevine aynen katılıyoruz. Tam bu noktada tekrar mahalli seçimlere dönüldü. Abdülkadir Selvi "Yereller, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliğinin testi olacak" diye konuştu. Turgut Özal'ın 1989'da İstanbul ve Ankara'yı kaybının "sonun başlangıcı" olduğuna işaret etti.

Bazı tespitler

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 343 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 273 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 128 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar