İdiolojiye göre yağmur

İzmir'deki yağışların yol açtığı hasarı "CHP'nin beceriksizliği"ne bağladılar. Hatta sosyal demokratların başarısızlığına getirdiler. "Bize oy vermeyenlere oh olsun"la tamamladılar. Bu defa...

İzmir'deki yağışların yol açtığı hasarı "CHP'nin beceriksizliği"ne bağladılar. Hatta sosyal demokratların başarısızlığına getirdiler. "Bize oy vermeyenlere oh olsun"la tamamladılar.

Bu defa İstanbul'da zirve yapan afetle karşılaştık. Ben tüm yaşamımda böylesine ilk kez tanık oldum. Ataninemin tanımlamasıyla afat'tı. İşyerlerine gitmek için yüzenleri gördük. Balıklar Üsküdar Meydanı'nda kuyruk salladılar. Vazgeçtik "Her şartta çalışması gereken metrodan", Kapalıçarşı'daki şelaleleri izledik. Tabiî turistlerle birlikte. Megakentin, altyapısının ne kadar eften püften olduğu bir kez daha ıspatlandı.

Kendilerini milliyetçi muhafazakar ilan edenlerin çırpınışlarını gördük. Suçluyu, "yukarıyı işaret ederek" belirlediler. Anlayacağınız bu defa hatayı fatura edecek "Sosyal demokrat" bulmakta zorlandılar. Allah tekrarından korusun bu işi özetlemek kolay. İBB sınıfta kaldı. İtfaiye bütünlemede. Sınıfı geçen tek kurum Meteoroloji.

En komik açıklama ise Başbakan Yıldırım'dan geldi; "Olay bir afet ama kontrol altına alındı". Yani, yağmur kesildi!

* * *

Bir uyarı daha

Sağlık çalışanlarından "Bilmem kaçıncısı dövüldüğünde" Recep Akdağ basın toplantısı yapmıştı. Yeni tedbir ve cezalardan söz etmişti. Üstelik haşin bakışlarla. O gün bugündür değişen bir şey yok. Canı sıkılan, hırsını doktorlardan almayı sürdürüyor. Sanki "Vurun kahpeye" filmi yeniden çevriliyor. Sağlık Bakanı'na sormak istiyorum; "Bir hışımla sözünü ettiğiniz tedbirler ne zaman devreye girecek?". Bunun için sağlıkçıların topluca katli mi bekleniyor?

* * *

Kılıçdaroğlu'na tezgah

Ekranlardaki Hükümet Sözcüleri bir süredir aynı temayı işliyorlar. CHP Genel Başkanı'na bindirmeyle başladılar. Şimdi "FETÖ'cülere karşıysa, mutlaka davalardan birine girmeli, izlemeli" diyorlar. Kemal Öztürk ve avukat Mehmet Sarı'nın başını çektiği oluşumun niyeti belli. Kılıçdaroğlu bu "gel-gellere" aldanıp, kazara bir duruşmaya girerse olacaklar belli. Hele, sanıklar tarafından alkışlanırsa yandı. "İşte destek ve işbirliğinin belgesi" denilecek. Yeni sıfatıyla "Lider Kılıçdaroğlu" tefe konacak. Ondan sonra ayıklasın pirincin taşını.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 343 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 273 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 128 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar