İbrahim Erkal'dan "Buraya Kadar"

1999 yılında tanıştım. Arada "aşık atışması" benzeri didişmelerimiz bile oldu. Sonra iyi dostluk kurduk. İbrahim Erkal'ın bana yolladığı ve şiirlerini topladığı "Ben Bu Şöhreti Sevmedim"...

1999 yılında tanıştım. Arada "aşık atışması" benzeri didişmelerimiz bile oldu. Sonra iyi dostluk kurduk. İbrahim Erkal'ın bana yolladığı ve şiirlerini topladığı "Ben Bu Şöhreti Sevmedim" adlı kitabına düştüğü özel notu şimdi tekrar okudum. Vefatı haberini aldığım an ilk işim bu çalışmayı çıkarmak oldu.

Genç yaşta kaybettiğimiz Dadaş'ın bir şiirinden bölümleri paylaşmak istiyorum. Bu dörtlüklere verdiği isim "Buraya Kadar":

'Ne kadar bırakmak istemesem de

Nasıl da hayatı çok çok sevmesem de

Ben güçlüyüm asla bıkmam desem de

Benden bu kadar, buraya kadar.

*

Hep ölümden korktum, doktordan kaçtım

Hep insanı sevdim hep dostluk saçtım

Oysa ben bir tatlı söze muhtaçtım

Benden bu kadar, buraya kadar.

*

Biliyorum çaresi yok

Şakası yok firesi yok

Azrail'in şikesi yok

Benden bu kadar, buraya kadar'

Kardeşim kadar sevdiğim Zara'nın Erkal'ı överken kullandığı şu cümleleri tekrarlamak istiyorum; "Çok şükür ki, yaşayıp da ifade edemediğimiz, belki de birbirine denk düşüremediğimiz hakikat cümlelerini bize sunan ozanlarımız var".

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar