Hollywood Trump'a karşı

30. Oscar törenini izlemek için tam 7 saat 50 dakikamı ayırdım. 00.00'da başlayan sunum, Kırmızı Halı ile devam etti. Ardından ödüller dağıtıldı. "İnsanın başına ne gelirse meraktan" derler...

30. Oscar törenini izlemek için tam 7 saat 50 dakikamı ayırdım. 00.00'da başlayan sunum, Kırmızı Halı ile devam etti. Ardından ödüller dağıtıldı. "İnsanın başına ne gelirse meraktan" derler ya. Ben de fantastik bir yapıma takıldım. Yatıp, sabah kalktığımda bunu öğrenmek vardı. Ancak, o heyecanı canlı yaşamanın zevki başka.

Onca yapım ve bunlara emek verenlerin doldurduğu tarihi Dolby Tiyatrosu'ndaki şovu seyretmek başlı başına olay. Bu yüzden senede bir gün uykusuz kalmaya değdi.

Geçen yılki zarf değiştirmeler sonucu yaşadığımız "Siz kazandınız" deyip, peşinden "Pardon yanlışlık oldu. Heykelcikleri geri verin" hataları yaşanmadı.

En hoşuma giden, göçmenlerin, Meksika kökenlilerin başarısı idi. Shape of Water -Suyun Sesi- en iyi film ve yönetmen ödüllerini kazanan Guillermo delToro'nun konuşmalarının hedefi Trump'tı. ABD Başkanına karşı kampanya, bir kez daha sergilendi. Meksika sınırına duvardan söz edilirken, karşı oluşum daha azdı. Sinema dünyasına özel sandık koysanız, Başkan bugün havasını alır.

Fantastik bir yapım

Suyun Sesi bana göre müthiş bir film. Konusu çok çarpıcı. Soğuk Savaş döneminde dilsiz bir kadınla suda yaşayan Yaratık'ın aşkı. Senaryo yürütme iddiaları başarısını engelleyemedi. Bu yüzden kazandığı ödüller en kıymetlileri.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar