Hem çağır hem sustur!

NTV'deki Yakın Plan'ı şaşkınlıkla izledim. Yönetici konumundaki Seda Öğretir'deki değişim ilginçti. Buna "talimatlı" demek daha doğru.Seda, iktidarın işine gelmeyecek her cümleye müdahale etti.

Hatta yükselttiği sesinin desibelini ölçsek "Boğaz'da kesinlikle susturulurdu."

Peki kısa sürede nasıl böylesi değişime uğradı? Her şey çok açık. NTV, bir iki istisnai isim dışında tüm çalışanlarıyla verilen emirlere uymaktaydı. Demek ki sonunda bayan Öğretir'i de "yandan kurmalı" hâle getirdiler.

Bir başka patlayan

Bu ekranın SETA bünyesindekilerle iş birliği ise devam etmekte. Hiçbir tartışma programı (sözüm ona) bu kuruluşun bir-iki mensubu olmadan gerçekleştirilmiyor. Bu kez Hasan Basri Yalçın görevliydi. Yalçın formatı gereği işlevini eksik etmedi. Ancak sıra S-400'lere gelince bir anda infilak ettiğine tanık olduk. "Bu gidişle bizi NATO'dan da atarlar" diyen Prof. Dr. Mithat Baydur'a terbiye dışılığa varan tarzda hücum etti.

Oysa Baydur Hocanın programın başından sonuna kadar söylediklerine imza atabiliriz. Baydur'un Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki gelişen tehlikelere değinmesi önemliydi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 343 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 128 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar