Helsinki'de iki yalancı!

 Bu hafta, öbür ay diye epeydir ertelenen buluşma nihayet gerçekleşti. "NATO Zirvesi", "İngiltere ziyareti" derken beklenen görüşme son bölüme sıkıştırıldı. 2 saat süren hasbihalde neler...

 

Bu hafta, öbür ay diye epeydir ertelenen buluşma nihayet gerçekleşti. "NATO Zirvesi", "İngiltere ziyareti" derken beklenen görüşme son bölüme sıkıştırıldı. 2 saat süren hasbihalde neler konuşulduğunu tahmin zor değil.

Bana en çarpıcı gelen taraf buluşmanın Helsinki'de yani Finlandiya'da gerçekleşmesi idi. Bu ülke, 1989'da Demirperde'nin yıkılışına kadar Moskova'ya bağımlıydı. Tuhaf bir statüleri vardı. Topraklarında tek Sovyet askeri yoktu ama Moskova'ya onaylattırmadan hiçbir uluslararası adım atmazlardı. Dünyanın en sık feribot trafiği Finlandiya ve SSCB arasında gerçekleşirdi. Finli gençler buna "Vodka seferleri" adını takmışlardı.

Bugün SSCB yok. Yerine Rusya Federasyonu ikame edildi. Ancak, iki oluşum arasında yine de ilginç bir bağ var. Bir zamanlar tüm İskandinav ülkelerinin ortak hava yolu şirketi SAS varken bile FINAİR, yani Finlandiya Havayolları bağımsız uçuşlar yapardı. Benim bu ülkeye ilk defa gidişim bu sayededir.

Hayvanları severim. Özellikle geyikleri. İlk seyahatimde, kurutulmuşu ve pastırması dahil yediğim tüm etlerin geyik olduğunu neden sonra öğrendim. Üzüldüm ama çok lezzetli bulduğumu söylemeliyim. O dönemde FINAİR'in uçuş noktaları arasında İstanbul da bulunuyordu.

Türk boyları

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 343 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 273 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 128 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar