Has'ın işgali sonlandırıldı

Bilindiği gibi Kadir Has Üniversitesi 2001-2002 öğretim yılından itibaren Cibali Sigara Fabrikası'nda faaliyete başladı. 2007 sonunda "TEKEL'in paketleme bölümü"nü de bünyesine kattı. Bir yıl sonra Fatih Belediyesi'nin...

Bilindiği gibi Kadir Has Üniversitesi 2001-2002 öğretim yılından itibaren Cibali Sigara Fabrikası'nda faaliyete başladı. 2007 sonunda "TEKEL'in paketleme bölümü"nü de bünyesine kattı. Bir yıl sonra Fatih Belediyesi'nin yardımıyla spor salonu ve bağlantılı tesisler tamamlandı.

Üniversite yönetimi, son 5-6 yıla kadar kampüsün önündeki Hisaraltı Caddesi'ni izin falan almadan, cebren trafiğe kapattı. Gerekli müsaade geçen yılın Mart ayında kopartıldı. Kadir Has Üniversitesi'nin "ne dersek o" bu kez hedef büyüttü. Yaya geçişi yasak kapsamına dahil edildi. Deli Dumrul'un görevini üstlenen güvenlikçiler yılların yolunu kullanmak isteyenlere engelleme başlattılar.

Bu cadde başta Cibali'de yaşayanlar olmak üzere bölge insanı için önemlidir. İptali için İBB ve Fatih Belediyesi'ne dilekçe yağdırdılar. Yetkili merciler bunlara cevap verme lütfunda bile bulunmadılar.

Böylesi görülmedi

Olay yerini bilmeyenler için söz konusu güzergahı biraz açmak istiyorum. Halk, Unkapanı otobüs durağı ve Eminönü istikametine gidiş hattı kapatıldığından ne yapacağını şaşırdı. Çaresizlikten eski Abdülezel Paşa, yeni Kadir Has Caddesi ve arkadaki Üsküplü Caddesi ve Nalıncı Kasım Sokağı'nı kullanmak. Yani "labirent gibi güzergah".

Hüseyin Movit'in bir telefonuyla durum bana intikal ettiğinde, bir an duraksadım. İlgilenmeyeceğimi zannederek; "Sen bu bölgenin insanısın. Nüfus kütüğün Fatih." Mecburen bu topa girdim. Gerekli yazıyı yazdım. Okudunuz. Bunu gazeteme geçtiğim günün gecesi NTV'de Kadir Has'ın Rektörü Mehmet Aydın'ı görünce sevindim. Simge Fıstıkoğlu'nun yazıyı rektöre gösterdiğinden emin oldum. En güzel taraf ise yayınımız üzerine "kanunsuz işgalin" sona erdirilmesi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar