Hangisi işine geliyorsa!

Seçim kampanyalarında Kenan Evren'e sövüp sayanlara bakın. Bugün onun çıkardığı yasalara sarılıp seçime gidiyorlar. Dünyanın hiçbir ülkesinde kalmayan "%10'luk baraj" sadece bizde geçerli. Peki...

Seçim kampanyalarında Kenan Evren'e sövüp sayanlara bakın. Bugün onun çıkardığı yasalara sarılıp seçime gidiyorlar. Dünyanın hiçbir ülkesinde kalmayan "%10'luk baraj" sadece bizde geçerli. Peki bu neden? Çünkü işlerine geliyor.

Sırf %50+1'i garantiye alabilmek için. Bir de İTTİFAK peydahlandı. Bugünün şartlarında MHP'nin %10'luk barajı aşması mümkün değil. Kaldı ki mevcut Balgat yönetimi bu partiye gelmiş geçmiş en tembellerden oluşmakta. Genel Başkan üç mitingle havlu attı. 2019 sonuna kadar bir bu kadar daha meydana çıkabilir. Koltuğundan yolladığı mesajlarla tribüne oynamayı çaba zannediyor. Yardımcıları ondan beter. Hele bir başkan yardımcısı var ki İstanbul'dan çıkmıyor. Memleketine dahi gitmeye üşeniyor. Genel felsefeleri "Üç dönüm bostan, yan gel yat Osman". Oysa koalisyon ortakları Ak Parti her gün en az üç posta konuşma yapıyor.

Halk TV ve Ulusal Kanal dışında bütün ekranlar bunları yayınlıyor. Haaa unutmadan iktidar boykotçularına artık Beyaz TV'yi ekleyebiliriz. İstifa zorunda bırakılan Melih Gökçek'in ekranı "protestler" arasına katıldı. Bu da "küskünler"in Ak Parti'den neler koparacağının işareti olmalı.

Bir başka tespit

Sistemleri en iyi gözlemleyen, bazı uluslararası kuruluşlar. Onların tespitlerine göre Türkiye'deki medyanın %78.2'si hükümet borazanı. Hem de öyle böyle değil. Fenerbahçe'nin sloganındaki gibiler; "Hep destek, tam destek".

Yargı ile medya arasında inanılmaz bağlantı var. Bir taraf hedef gösteriyor ötekiler dava açıyor. Bunun iki örneğini hep birlikte yaşadık. Sonuç alamadıkları tek yüklenme Büyükçekmece Belediye Başkanı ile ilgili. İlk yüklenme iki seçim önce idi. Tepeden tırnağa, tamamen ısmarlama bir haberle hedef gösterildi. Gazetelerine manşet yaptılar. Bunlar ilçedeki her kapıya bırakıldı. Yine de Hasan Akgün'ü indiremediler. Bu işi tezgahlayan muhabir iki kere daha aynı haberi ısıttı. Bir başka havuz medyasında yayınlattı. Amaç adli sistemi oyunlara alet etmekti. Bu, sadece örneklerden biri.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 343 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 273 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 128 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar