Hâlâ Arda'dan medet umanlar...

Rize'deki Bosna maçından sonraki övgüleri şaşkınlıkla karşılamıştım. Herkes bu konuda söz birliği yapınca, susmayı tercih ettim. Oysa amacı gol olan bir oyunda tabelaya yansıyan sayımız...

Rize'deki Bosna maçından sonraki övgüleri şaşkınlıkla karşılamıştım. Herkes bu konuda söz birliği yapınca, susmayı tercih ettim. Oysa amacı gol olan bir oyunda tabelaya yansıyan sayımız yoktu. Samimiyetle söylüyorum, bazen "niyeti, hayallere yansıtmak" önemli özelliğimiz. Yarım yamalak bir maçta hemen ayranımız kabardı. "Soçi'ye liderlik için gidiyoruz" söylevleri hız kazandı.

Rusya önündeki 2-0'lık yenilgi sanırım sadece bana sürpriz olmadı. Futbol ulemaları şimdi de gruptan çıkamamaya mazeret arama peşinde. İrfan Can Kahveci'nin sakatlığı bile çok büyük kayıp diye pompalanıyor.

Mircea Lucescu, "Genç takım ve sistem kuruyorum" dese de gerçek ortada. Takımın yaş ortalaması 25 ama, teknik direktörünki 75. Rumen çalıştırıcının gözlerine biraz dikkat eden katarakt ameliyatı vaktinin çoktan geldiğini fark eder. Makineye girmeden buna teşhis koyabiliyorsunuz. Biz ise böyle birinden medet umuyoruz.

Hangi alt yapıdan?

Sahaya sürülen son takımın futbolcularını tek tek inceleyin. 2-3 kişi dışında tamamı Avrupa'daki kulüplerin alt yapısından. Kalemizi bile Flamancayı Türkçeden iyi konuşan birine emanet ettik.

Kimse kimseyi kandırmasın. Altınordu ve Bursaspor dışında gençlere önem veren yok. Üstelik gelecek vadeden gençleri daha açamadan yolduğumuz çiçeklere çevirdik. Örnek mi? Fenerbahçe'nin bu yıl İzmir'den aldığı iki genç. Bence, en az bir yıl daha Altınordu'da kalmalıydılar. İdeali Dereağzı ve Samandıra'dan hasat yapmaktı. Ne zaman doğruları bulacağız, merak içindeyim. Aziz Yıldırım kızakta ama söylediği bir söz genel mantığın ifadesi; "İyi sporcu için yıllarca bekleyemeyiz".

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar