Habercilik yerine balon uçurmak

Yere basmayan haberciliği sevmem. Eğer bu işi yapıyorsanız 5N1K'nın tüm kurallarına uyacaksınız. Gece Görüşü'nü izledikten sonra bu fikrim iyice değer kazandı. Birkaç örnek vermek istiyorum. Mesela...

Yere basmayan haberciliği sevmem. Eğer bu işi yapıyorsanız 5N1K'nın tüm kurallarına uyacaksınız. Gece Görüşü'nü izledikten sonra bu fikrim iyice değer kazandı. Birkaç örnek vermek istiyorum. Mesela "Cemal Kaşıkçı olayına karışan bir Suudi'nin ABD temsilciliğine sığınması" gibi. İlginç yanı "kesinleştiremedim" kamuflajıyla söyleyen Murat Çelik'ti.

Gürkan Hacır'ın "İstanbul'daki parçalamayı" İhvan-ı Müslim'e -Müslüman Kardeşler- yaptırmasıydı. Hacır ayrıca Rus Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürülmesi olayını da aynı örgüte mal etti. Daha neler neler.

Peki nasıl oluyor da Müslüman Kardeş'lerin "kasap takımı"nı taşıyan uçaklardan biri dönüşte Mısır'a inebiliyor. Sisi, bunları yakaladığı an idam etmez mi?

İnce gönderme

Gece Görüşü'ndeki siyasi sallamalar ise başlı başına "yüksek atlama yarışı" idi. Manisa'nın MHP'li belediye başkanını CHP'den aday yapma varsayımına inanmak mümkün değil. İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde CHP adayının Göksel Gümüşdağ'ın akrabası Gökhan Gümüşdağ olacağı iddiasına inanmak da mümkün değil.

Abdülkadir Selvi'nin, mart seçimlerinde de Cumhur İttifakı'nın devam edeceğini söylemesi lafta kalan bir şeydi. İki partinin üstünde birleştiği noktaları sıralaması komikti. Ortaya somut hiçbir şey koyamadı. Akılda kalan sadece "birbirleriyle dalaşmama"ydı. Gecenin esprisini son anda Prof. Dr. Mehmet Şahin yaptı:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar