Geliş, mehter marşı Gidiş, Başkan fırçası

Türk Tarih Kurumu'nun başına getirilişiyle başlayan tartışmalar henüz unutulmamışken, katıldığı 15 Temmuz paneldeki sözleri Ahmet Yaramış'ı "günün adamı" yaptı.Yaramış'ın...

Türk Tarih Kurumu'nun başına getirilişiyle başlayan tartışmalar henüz unutulmamışken, katıldığı 15 Temmuz paneldeki sözleri Ahmet Yaramış'ı "günün adamı" yaptı.

Yaramış'ın "Darbe teşebbüsüne karışmış, pişman olmuş kişilere de sahip çıkmamız, onları bu toplumun içine dahil etmemiz, kazanmamız gerekiyor" çağrısından sonra çarşı karıştı. Tepkiler sonrası Yaramış, "Cumhurbaşkanımız istifa et derse ederim" deyince Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan, "Başkan Bey'in bu değerlendirmeyi yapıp kendisinin bir muhasebe yapmasında fayda var. Bununla ilgili Cumhurbaşkanımızın bir kanaati olursa kendisine iletilir" cevabı gelmişti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un, "Dönüp baktığımızda nedamet getiren hiçbir darbeci olmadığı gibi alçak teröristleri affedecek bir devletimiz de yoktur. Kimse boş hayaller içine girmesin" fırçasından sonra Yaramış istifa etti. Oysa göreve geldiğinde kendi zihniyetinde biriyle birlikte Atatürk fotoğrafının önünde nasıl da sırıta sırıta poz veriyordu. Doğrusu istifa ettirildiği kurumun başına "hüdayı nabit" gibi gelmişti. Ensar Vakfı'nın sadık bir mensubu olduğu biliniyordu. Ancak Atatürk fotoğrafı önündeki dalga geçer gibi pozları Atatürk severler için "nefret" unsuru olmuştu.

Toydan sonra nara

Türkiye'nin Ege'de Meis adası çevresinde "denizcilik uyarı notu" olarakbilinen navtex ilan etmesi Yunanistan'da paniğe yol açtı. Oruç Reis Sismik Araştırma gemisinin bölgedeki sondaj çalışması için Türkiye'nin yaptığı bu girişim yerinde. Ancak, bu biraz "toydan sonra nara atan" devlet görüntüsü vermiyor mu? Unutmayın, Ege'deki bazı adalarımızı Yunanlılar silahlandırmadı mı? Aynı adalar Yunan üsleri haline getirilmedi mi? Bu konuda niye yalanlar söyleniyor?.. Buna göz yumanların kimler olduğunu Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri E. Alb. Ümit Yalım'a sormalı ve ona teşekkür etmeliyiz.

Ayasofya açılırken

Son günlerin tartışma konusunda sona gelindi. Müzeden camiye dönüştürülme süreci tamamlanan Ayasofya bugün ibadete açılıyor. Gerçi müze iken de namaz kılınıp ibadet edilebilen bir bölümü vardı ama anlaşılan Erdoğan zamanı uygun görüp hamlesini yaptı. Öyle ya da böyle MHP'nin de desteğini arkasına alan Erdoğan, Ayasofya konusunda çok iyi bir Meclis satrancı oynadı. Hani bir tabir vardır ya; muhalefeti köşeye sıkıştırdı. Bu işi çok iyi becerdi. Öyle bir strateji uyguladı ki muhalefet, yaptığı hamleye muhalefet edemeyecek durumda kaldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar