G. Saray mezunu bir Beşiktaşlı

Ergun Kaftancı kendisine CHP İl Başkanı Canan hanımla ilgili soruya şu karşılığı vermişti; "Onun soyadı Kaftancıoğlu, benimki Kaftancı. Ayrıca o Karadenizli, ben Akdenizliyim". Meslek büyüğüm...

Ergun Kaftancı kendisine CHP İl Başkanı Canan hanımla ilgili soruya şu karşılığı vermişti; "Onun soyadı Kaftancıoğlu, benimki Kaftancı. Ayrıca o Karadenizli, ben Akdenizliyim". Meslek büyüğüm Antalya doğumluydu. Çok renkli hayatı oldu. Örneğin G.Saray Lisesi'nden mezun olup Beşiktaş takımına sevdalı ender isimlerdendi.

Diğer ilginç kararı Cerrahpaşa Tıp'ta okurken Edebiyat Fakültesi'ne geçmesiydi. Bu da bir yerde gazetecilik mesleğine karar vermiş olmasındandı.

Ergun ağabeyimle üç kez aynı yayın organlarında çalıştık. Son buluşmamız bildiğiniz gibi Yeniçağ'da oldu. Başladığımda ilk kutlayandı. Haberciliği her zaman müthişti. Yönetim kademelerinde görev aldığı gazete ve dergilerde en büyük özelliği adam yetiştirmesiydi. Benim için bir başka güzelliği Babıali'de bana kazık atmaya çalışmayan 2-3 isimden biri olmasıydı.

Ayrılırken bile çalıştırdı

Onunla ilgili anılarım oldukça fazla. Bugün birine yer vermek istiyorum: İsmini vermek istemediğim bir gazeteden ayrılma kararı aldım. Burada yazı da yazıyordum. Kaftancı yazıişleri müdürümüz. Ani kopmama rağmen son gün bile bana zorla yazımı yazdırdı. Süratle sayfaya yerleştirdi.

Dosttu, vefalıydı ve çok iyi Beşiktaşlıydı. "Ben Türk milliyetçisiyim ve Atatürkçüyüm" derdi. Mekanı Cennet olsun. Ailesine, yakınlarına ve meslektaşlarına başsağlığı diliyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar