Fire sayısı 5'le biter

Benim de duyargalarım iyi çalışır. Yeni sistemin öğrendiğim ilk iki bakanı Millî Savunma ve Gençlik Spor olmuştu.Bunlar için sürpriz diyemem Genelkurmay Başkanı Org. Akar yine Türk Silahlı...

Benim de duyargalarım iyi çalışır. Yeni sistemin öğrendiğim ilk iki bakanı Millî Savunma ve Gençlik Spor olmuştu.

Bunlar için sürpriz diyemem Genelkurmay Başkanı Org. Akar yine Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başında kaldı. Bu defa emeklilik için yaş sınırı yok. Hükümet ve verilen görev devam ettiği sürece bu önemli bakanlık omuzlarında kalacak.

Madem TSK ile başladık, devam edelim. Yeni Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler'i tanımam meslektaşım Ali Öncü sayesinde oldu. Tuğgeneral'di. Öncü, onu öyle bir anlattı ki, ağzım açık dinledim. Sonunda da noktayı koydu; "İleride mutlaka Genelkurmay Başkanı olacak". Aradan geçen bunca zaman Öncü'yü haklı çıkardı. Org. Güler'i kutlarken sevgili kardeşimi de tebrik etmeyi unutmuyorum.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atanan Org. Ümit Dündar için de birkaç kelime etmek istiyorum. En azından bilmeyenleri aydınlatmış oluruz. Tanıyanlar ise anı tazelemiş olurlar. Erdoğan, Marmaris'te isyancıların çemberinde iken, 1. Ordu Komutanı olarak Cumhurbaşkanı'na "Ankara'ya gitmeyin. Buraya gelin. Sizi İstanbul'da daha iyi koruruz" diyen paşa idi.

Vefa duygusu

Orhan Ayhan büyüğümün bana söylediği sözleri paylaşayım; "Erdoğan çok vefalıdır. Yapılan iyilikleri asla unutmaz". Sanırım Org. Dündar'ın önünün açılışında bu özelliğinin katkısı büyük.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar