FIFA, Rusya ve Başkan Orman

Dünya Futbol Şampiyonası'nın en büyük özelliği ev sahibinin korunup, kollanmasıdır. Bu, organizasyondan sorumlu kuruluşun doğal yapısından kaynaklanıyor. Uzun yıllar geçti hâlâ aynı ayak...

Dünya Futbol Şampiyonası'nın en büyük özelliği ev sahibinin korunup, kollanmasıdır. Bu, organizasyondan sorumlu kuruluşun doğal yapısından kaynaklanıyor. Uzun yıllar geçti hâlâ aynı ayak oyunlarını görüyoruz. Ne yayınlar yapıldı, ne kitaplar yazıldı ama aynı tas aynı hamam.

İçinizde meraklı olanlar mutlaka kimi rezillikleri bilir. Daha yakın sayılacak zamanda dönen rüşvetler ortada. Son örnek cehennem sıcağında Körfez'e finallerin verilmesi. Kimler kimler köşe oldu, bal gibi meydanda.

Araştırma teklifi

FIFA'nın karanlık yüzünü ilk kez belgelerle ortaya koyan Andrew Jennings oldu. Bu araştırmacı gazeteci Daily Mail'in "Uluslararası futbolu yöneten kişileri araştırması" teklifi üzerine uzun bir çalışma yaptı. Sonunda bunu kitap haline getirdi, Foul! -Faul- 2006'da İngiltere'de piyasaya çıkan bu araştırma bir yıl sonra Bilgi Yayınevi tarafından Türkçeye çevrildi.

Jennings ön sözde neler yazdı kısaca bakalım:

"Futbolun insan oyunu olduğunu söylüyorlar. Sakın patron kendine ne kadar maaş veriyor diye sormayın. Ya da komisyon payını kim ya da kimler kapıyor. Dünya Kupası biletlerini kimler alıyor derseniz, cevaplar sizi şaşırtmasın.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar