Feminizm Günü mü?

Herkes kendi meşrebine uygun kutladı. "Çalışan kadınlar"a özel spotlar ve reklamlar yayınlandı. Bunlar arasında en ilgincini NTV'de izledim. Oğuz Haksever'in katılımını anladık. Programı yönetti. Peki...

Herkes kendi meşrebine uygun kutladı. "Çalışan kadınlar"a özel spotlar ve reklamlar yayınlandı. Bunlar arasında en ilgincini NTV'de izledim. Oğuz Haksever'in katılımını anladık. Programı yönetti. Peki siyaset bilimci ve araştırmacı Bekir Ağırdır'a ne söyleyeceğim. Üç "erkek karşıtı" arasında konuşmakta hayli zorlandı. Bol bol kahkaha attı.

Üç Amazon içinde en esprili olan Leyla Alaton'du. "Kadının erkeğini kendi seçmesi halinde mükemmel ailenin oluşacağı" iddiasına verdiği cevap ilginçti; "Ben seçtim de ne oldu? Boşandım". Leyla Hanımın diğer tespiti ise "Gençlerin, televizyon dizileriyle yönlendirildiği" şeklindeydi. İlave olarak "Rol modelleri bunların arasından seçiyorlar" diye kaydetti.

Ayrıştırıcılar

Canan Arın bereket ped derdinden kurtulmuş biri. Yoksa her tarafa "kazanda erkek pişirme restoranları" açacağından eminim. Gelelim "en protest feminist" olan Gülcan Özer'e. "Ailenin kutsal olduğu safsatasından kurtulmalıyız"la başladı. Eski evliliklerin önemsiz hale geldiğini anlattı. "Artık insanlar daha çabuk boşanıyorlar"la noktaladı.

Özer'in "Evlilik Psikiyatristi" olduğunu öğrenince şaşırdım. Sanırım görevi boşanmayı hızlandırmak. Çünkü yapıştırıcı, birleştirici tek lafını işitmedim. Yayını özetlersem feminist bir organizasyon diyebilirim.

Unutmadan bir de önerim olacak. Seneye 8 Mart'tan sonraki günü yani 9 Mart'ı "Dünya Feminist Günü" olarak kutlayalım. Bu, "Sigarayı Bırakma Günü" ile pekala paylaşılabilir!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 343 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 273 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 128 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar