Fatih Terim'in bıyık fetişizmi

Yetiştiğim semtte bir terzi vardı. Soyadını kimse bilmez lakabı ile anılırdı; "Koltukçu Suat". Yanlış anlaşılmasın bu esprili, yaşamayı seven kişi erkek terzisi idi. Bu şekilde hitap edilmesinin sebebi...

Yetiştiğim semtte bir terzi vardı. Soyadını kimse bilmez lakabı ile anılırdı; "Koltukçu Suat". Yanlış anlaşılmasın bu esprili, yaşamayı seven kişi erkek terzisi idi. Bu şekilde hitap edilmesinin sebebi "güzel kollara tutkusu" idi. Ne zaman kafasındaki görüntüyü veren birini fark etse, hayranlıkla izlerdi. Mahallemizin erkek terzisi, yine mahallemizin bir bayan terzisine aşık oldu. Nedeni belli; "Koltuk meselesi". Sonuç mu, hüsran. Herhalde mahşerde buluşmuşlardır.

Cenk Koray ağabeyimi ne kadar sevip saydığımı bilmeyen yoktur. Oğlunu kaybetmesi ve sonrasında yaşadığı şokla hayata fazla tutunamadı. Ancak Cenk ağabeyi üzüntüyle değil, esprileriyle hatırlarım. Onun da değişik fetişizmi vardı. En başta da "ayak bileği"ne takılırdı. Bayanları yukarıdan aşağıya değil, aşağıdan yukarıya süzerdi. "Vay be, tay bileği" benzetmesini ilk defa onun ağzından duydum. Örneğin Ayşegül Aldinç için kullandığını çok iyi anımsarım. Koray'ın en çok takıldığı ise magazinci bir bayan arkadaşımızdı. Bu zeytin yeşili gözlü, gerçekten hoş gazeteciyi ne zaman görse laf atardı. Elindeki 100 lirayı uzatır "göster kız şu bileğini" derdi. O da kahkahalar arasında istenileni yapar, parayı kapardı. Hatta arada ona uğrar "Cenk, param kalmadı diyerek" ayağını gösterirdi.

İlle de eller

Benimkine "beğeni" demek kâfi. Güzel ellere hayranlık duyarım yani parmaklara. İncecik, düzgün "kalem gibi" olanları severim. Ancak bu para ödeyecek seviyede değildir. Bu konuda favorim yıllar yılı değişmedi; Emel Sayın. Hele adına yazılan şarkıyı söylüyorsa; "Eller, eller".

Gelelim zurnanın zırt deliğine. Yani futbolumuzun imparatoruna. Onun fetişizmini pek çok kişi unuttu. Hatırlatma yapmanın da tam zamanı. Fatih Terim'in Osman Tanburacı'ya yüklenmesini unutmadım. Sırf eleştirdi diye bu spor yazarına ağır saldırıda bulundu. "Bıyığını sinkafladığım" lafını yargı önünde bile inkâr etmedi. Bana göre Tanburacı'nın alameti farikası, bir başka gazeteci Rıfat Ababay'ınki kadar şık ve bakımlı. Agatha Christie'nin kahramanı Hercule Poirot'dan daha hoş durmakta. Bu durumda Terim'e gelin de "bıyık fetişisti" demeyin!

Öğrencileri

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 343 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 273 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 128 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar